Innehavar av Catten, Bjarte Andersen, gler seg over at han truleg får skjenka fram til klokka 03.00 skjærtorsdag og andre bevegelege helligdagar (foto: Andris Hamre)

Får truleg skjenka til 3 skjærtorsdag

Gjer formannskapet som administrasjonen tilrår får Catten skjenka til klokka 03.00 skjærtorsdag og andre bevegelege helligdagar.

Av: Andris Hamre

I jula skreiv Midtsiden om Catten og Solsiden som fekk kutta skjenkinga på 1. juledag, ein av årets største utedagar, med ein time som følgje av det nye skjenkeløyvet dei fekk sommaren 2016.

Les: Årets største utedag blir ein time kortare

Tidlegare hadde det nemleg stått i løyvet at skjenking til 03.00 også gjaldt natt til helligdagar, men i det nye løyvet sto det berre fredagar og laurdagar.

– Osingane kjem seint ut, gjerne ikkje før i 00.30-tida. Det gjer at vi med løyvet frå i fjor sommar mister nesten halve omsetninga vår på desse dagene, forklarar Bjarte Andersen, innehavar av Catten.

Betyr mykje

Difor søkte han tidlegare i vinter om å få gjort om løyvet til å gjelde alle dagar frå klokka 12.00 til klokka 03.00.

– Dei store utedagane for oss er 25. og 26. desember, 31. desember, skjærtorsdag, påskeaften, natt til 1. mai og 16. mai. Det er betyr difor mykje for oss at vi får lov til å skjenka fram til klokka 03.00.

– Eg er difor glad for at administrasjonen har ei positiv innstilling til formannskapet, seier Andersen.

Gjestane ventar det

Andersen fortel at gjester har reagert på den innskrenka skjenkinga.

– Folk ventar at vi kan servera dei fram til klokka tre og når dei går ut. At det no ser ut til at vi kan få gjera det frå påsken av vil gjera at vi unngår ein god del irritasjon blant gjestane, trur Andersen.

Fleire saker

bilde-midtsiden

Legg 17,5 km med kabel

27. mars 2017

Denne arbeidsbåten kom til Os i dag - for å gjera internett betre og tryggare på Tysnes.

bilde-midtsiden

Gang- og sykkelveg heilt i skodda

27. mars 2017

Kommunen prioriterer trygging av Hatvikvegen på topp, men slit med å få Statens vegvesen til å ta arbeidet med grunnavståing.

bilde-midtsiden

Tuva sparka seg til NM-sølv

27. mars 2017

Karate-NM i Bærum: Etter Tiril sitt gull og Carmen sin bronse laurdag, følgde Tuva, Armin og Benjamin opp med kvar sine medaljar søndag.

bilde-midtsiden

Rota vekk sigeren

27. mars 2017

Osherrane har berre seg sjølv å takke for at dei ikkje slo Sotra og tok tredjeplassen i 3. divisjon.

bilde-midtsiden

Os oldboys til nok ein finale

26. mars 2017

Her er spelande assistenttrenar Leif Erik Solbakken si fargerike skilding av Statoil Bergen Open - og av lagkameratane sine prestasjonar.

bilde-midtsiden

– Vinn som eit lag

26. mars 2017

Osdamene med fire av fire moglege poeng på austlandet etter solide 30-24 over Fram.

bilde-midtsiden

Osing vald etter kampvotering

26. mars 2017

Ketil Tømmernes frå Søfteland T&IL er vald til ny friidrettspresident etter kampvotering mot tidlegare president Tore Hordnes.