Med overskot - utan eigedomsskatt, nemner Thorstein Skårnes, nyinnvandra til Frp frå Venstre. (Ill. foto: Kjetil Vasby Bruarøy, november 2016)

Hardt arbeid - ikke en popularitetskonkurranse

Svar til Os Venstre: Er det negativt at ordføreren hyller kollegaer og administrasjonen sine sterke resultat?

Av: Kjetil Vasby Bruarøy

Det forundrer meg hvordan Venstre forsøker å få det til å fremstå som om Os kommune har vunnet en popularitetskonkurranse når det er snakk om å havne høyt på Kommunaldepartementet sin måling av effektivitet, og andre nasjonale sammenligninger av kommune-Norge.

Det er tydeligvis også negativt at ordføreren benytter seg av muligheten til å hylle det fantastiske arbeidet som utføres av administrasjonen og de andre ansatte i kommunen. Alternativet mener jeg ville vært et langt dårligere utgangspunkt.

De fleste av oss er klar over at det ikke er politikerne alene som skaper gode forhold for innbyggerne i en kommune.

Tvert imot er det de mange ansiktene som ikke nødvendigvis havner på forsiden av Os og Fusaposten eller i en av artiklene til Midtsiden. Det er de som utfører politikernes målsettinger. Ordføreren og flertallet i kommunen setter kursen, men det er til syvende og sist kommunens ansatte som fortjener en hyllest hver gang resultatene fra det Venstre kaller for «kommune-NM» er gode.

Det er nettopp det ordfører Terje Søviknes gjør når han skryter av gode resultater.

Selv med gode resultater å vise til, deriblant det fantastiske prosjektet som Luranetunet er, står ikke kommunen stille, men ser fremover mot prosjekter som Lyseparken, bygger ut skoler, tar til og med ansvar for å bidra til bedring av fylkeskommunale veier, og øker innsatsen for å gjøre sentrum mer attraktivt for bedrifter og innbyggere. Alt for å gjøre hverdagen og tilbudene for innbyggerne bedre!

Gode resultater kommer av knallhardt arbeid, og fremtidsrettede visjoner om å skape en kommune folk ønsker å bo i. Nettopp det er også noe man oppnår. Befolkningsveksten i Os har i gjennomsnitt vært på 2,5 prosent (2004-14) mot 1,3 prosent i fylket som helhet. Det burde si noe om hvor attraktiv Os kommune er?

Og det hele har skjedd med årlige overskudd, som har gitt økt handlingsrom, og null eiendomsskatt – som en av 63 kommuner igjen av de de 428 kommuner vi har her til lands.

Fremskrittspartiet tar innbyggerne på alvor og lytter til de utfordringene som er i kommunen. Eirik Hesthammar er en primus motor i lokalmiljøet, telefonen til Gustav Bahus ringer konstant med forskjellige spørsmål om alt og ingenting, og Terje Søviknes tar seg tid til å besøke nyetablerte bedrifter i kommunen personlig, for å nevne noe. Veien til de styrende politikerne er kort i Os, og slik skal man også møte innbyggerne.

Personlig engasjement kalles det, og ikke bare via sosiale medier som Facebook.

Den tilliten innbyggerne i Os har vist til Terje Søviknes og Os FrP er formidabel ved alle valg siden 1999, og vi tror - og mener - at det er ved kommunevalget dere som innbyggere uttrykker deres største dom over arbeidet og innsatsen som er gjort i kommunen for å skape en enklere hverdag. Kommunepolitikk handler helt riktig om din hverdag, og der skal vi i Fremskrittspartiet jobbet knallhardt med å  finne de løsningene som gjør at kommunen fortsetter å score høyt på de sammenligningene som gjøres av norske kommuner.

Hvis du faktisk er fornøyd med å bo i Os, vis det gjerne ved å like våre Facebook sider eller bare gi en av oss en klapp på skulderen neste gang vi sees.

Thorstein Skårnes
Medlem i Os FrP

Fleire saker

bilde-midtsiden

Trur på eit rekordår

01. mars 2017

Bomobil AS ser lyst på 2017 sesongen etter fleire tunge år. Har seld 30 av 100 bilar og campingvogner allereie i år.

bilde-midtsiden

Baste Jonassen i ny klubb

01. mars 2017

Lysekloster mister kapteinen sin, Lysefjorden-guten som sidan 2011 har vore med på tre opprykk og eitt nedrykk.

bilde-midtsiden

Velfortent heider til Geir Lepsøe

01. mars 2017

Søre Neset Volleyball sin «Grand old man» Geir Lepsøe blei tysdag tildelt volleyballforbundets heidersmerke i sølv framfor 1100 tilskodarar i...

bilde-midtsiden

13.000 bilar over Lepsøybrua

01. mars 2017

Lesarinnlegg: Regjeringa har talt; Hordfast skal byggjast med bru over Bjørnefjorden, og kjem med forslag om å bruka eksisterande veg.

bilde-midtsiden

– Det blir midtre trasé

28. februar 2017

E39 Stord-Os: Regjeringa og samarbeidspartia KrF og Venstre har bestemt seg, dei held fast på midtre trasé og bru over Bjørnafjorden, men vil ha...

bilde-midtsiden

Veit du kven tjuvane kan vera?

28. februar 2017

Tjuvane som stal tobakk og snus for omlag 40 000 kroner frå Joker Søfteland 15. februar blei måndag etterlyst på TV2-programmet Åsted Norge. Har...