Med overskot - utan eigedomsskatt, nemner Thorstein Skårnes, nyinnvandra til Frp frå Venstre. (Ill. foto: Kjetil Vasby Bruarøy, november 2016)

Hardt arbeid - ikke en popularitetskonkurranse

Svar til Os Venstre: Er det negativt at ordføreren hyller kollegaer og administrasjonen sine sterke resultat?

Av: Kjetil Vasby Bruarøy

Det forundrer meg hvordan Venstre forsøker å få det til å fremstå som om Os kommune har vunnet en popularitetskonkurranse når det er snakk om å havne høyt på Kommunaldepartementet sin måling av effektivitet, og andre nasjonale sammenligninger av kommune-Norge.

Det er tydeligvis også negativt at ordføreren benytter seg av muligheten til å hylle det fantastiske arbeidet som utføres av administrasjonen og de andre ansatte i kommunen. Alternativet mener jeg ville vært et langt dårligere utgangspunkt.

De fleste av oss er klar over at det ikke er politikerne alene som skaper gode forhold for innbyggerne i en kommune.

Tvert imot er det de mange ansiktene som ikke nødvendigvis havner på forsiden av Os og Fusaposten eller i en av artiklene til Midtsiden. Det er de som utfører politikernes målsettinger. Ordføreren og flertallet i kommunen setter kursen, men det er til syvende og sist kommunens ansatte som fortjener en hyllest hver gang resultatene fra det Venstre kaller for «kommune-NM» er gode.

Det er nettopp det ordfører Terje Søviknes gjør når han skryter av gode resultater.

Selv med gode resultater å vise til, deriblant det fantastiske prosjektet som Luranetunet er, står ikke kommunen stille, men ser fremover mot prosjekter som Lyseparken, bygger ut skoler, tar til og med ansvar for å bidra til bedring av fylkeskommunale veier, og øker innsatsen for å gjøre sentrum mer attraktivt for bedrifter og innbyggere. Alt for å gjøre hverdagen og tilbudene for innbyggerne bedre!

Gode resultater kommer av knallhardt arbeid, og fremtidsrettede visjoner om å skape en kommune folk ønsker å bo i. Nettopp det er også noe man oppnår. Befolkningsveksten i Os har i gjennomsnitt vært på 2,5 prosent (2004-14) mot 1,3 prosent i fylket som helhet. Det burde si noe om hvor attraktiv Os kommune er?

Og det hele har skjedd med årlige overskudd, som har gitt økt handlingsrom, og null eiendomsskatt – som en av 63 kommuner igjen av de de 428 kommuner vi har her til lands.

Fremskrittspartiet tar innbyggerne på alvor og lytter til de utfordringene som er i kommunen. Eirik Hesthammar er en primus motor i lokalmiljøet, telefonen til Gustav Bahus ringer konstant med forskjellige spørsmål om alt og ingenting, og Terje Søviknes tar seg tid til å besøke nyetablerte bedrifter i kommunen personlig, for å nevne noe. Veien til de styrende politikerne er kort i Os, og slik skal man også møte innbyggerne.

Personlig engasjement kalles det, og ikke bare via sosiale medier som Facebook.

Den tilliten innbyggerne i Os har vist til Terje Søviknes og Os FrP er formidabel ved alle valg siden 1999, og vi tror - og mener - at det er ved kommunevalget dere som innbyggere uttrykker deres største dom over arbeidet og innsatsen som er gjort i kommunen for å skape en enklere hverdag. Kommunepolitikk handler helt riktig om din hverdag, og der skal vi i Fremskrittspartiet jobbet knallhardt med å  finne de løsningene som gjør at kommunen fortsetter å score høyt på de sammenligningene som gjøres av norske kommuner.

Hvis du faktisk er fornøyd med å bo i Os, vis det gjerne ved å like våre Facebook sider eller bare gi en av oss en klapp på skulderen neste gang vi sees.

Thorstein Skårnes
Medlem i Os FrP

Fleire saker

bilde-midtsiden

Full fres på Kuventræ

27. mai 2017

Bildeserie: Strålande innsats i strålande vêr når Os Friidrett arrangerer Friidrettens dag på Kuventræ laurdag.

bilde-midtsiden

Innbrot og funn av narkotika

27. mai 2017

Politiet gjorde funn under ransaking på dagtid laurdag. Så var dei på undersøking i ein leiligheit i Strøno, der nokon hadde tatt seg inn og stole...

bilde-midtsiden

Nytt styre i Osfest

27. mai 2017

Jan Kristian Rokne, Øyvind Blindheim og Jan Vidar Alnes går inn i styret for Osfest. – Vi vil vera med å byggje festivalen vidare, seier dei tre...

bilde-midtsiden

Vårkonsert med urframføring

27. mai 2017

Kyriake med band framfører ein heilt ny salme av Norvald Johan Kobbeltvedt når dei syng i Nore Neset kyrkje søndag kveld.

bilde-midtsiden

Kos på Os

26. mai 2017

Bildeserie: Vel 300 stilte då Undercover og Os sentrum inviterte til torgfest på Øyro fredag. Det blei ein suksess.

bilde-midtsiden

Tidleg start på årets Friluftsskule

26. mai 2017

Rapellering, padling og tenning av bål - årets Friluftsskule har fokus på padling og sjøliv, og blir arrangert over ein månad tidlegare enn i fjor...

bilde-midtsiden

Mistenkte ruskøyring

26. mai 2017

Ein mann i 40-åra mistenkt for å ha køyrd bil i rusa tilstand i Hagavik torsdag ettermiddag.

bilde-midtsiden

Følte seg bondefanga

26. mai 2017

Politikarane sa ja til oppstart av reguleringsplanen for Hjelle skule, men var ikkje spesielt glade for å ta landbruksarealet.