Sport | 19. sep. 2016

Nådde ikkje heilt opp

Os hadde sjansar nok, men klarte ikkje stå imot eit sterkt Åsane 2 på Kuventræ i kveld.

Christoffer Hafsås prøvde seg på eit luftig innlegg i første omgang. (Foto: Kjetil Vasby Bruarøy)
Kjetil Vasby Bruarøymandag 19. sep. 2016 20:18

Os - Åsane 2. I vår vann Os 2-1 borte. (Foto: Kjetil Vasby Bruarøy)
0-1 kom i 20. minutt etter ein duell mellom Todd og Myrkaskog. (Foto: Kjetil Vasby Bruarøy)
Godt forsøk av El Fakiri, men Åsane 2-keeperen fanga det harde skotet. (Foto: Kjetil Vasby Bruarøy)
Valle si heading blei det gjeve retur på. (Foto: Kjetil Vasby Bruarøy)
Innlegg av Kanestrøm. (Foto: Kjetil Vasby Bruarøy)
Ljosheim fekk ikkje skikkeleg treff, skotet hamna over mål. (Foto: Kjetil Vasby Bruarøy)
Andrew Todd blei inneklemt. (Foto: Kjetil Vasby Bruarøy)
Todd gjekk i bakken og måtte av banen. (Foto: Kjetil Vasby Bruarøy)
Unge Os-supportarar med godt humør i 1. omgang. (Foto: Kjetil Vasby Bruarøy)
Osingane Simen Lassen (Åsane) og Fredrik Heggland (Fana) fekk med seg kampen. (Foto: Kjetil Vasby Bruarøy)
Kasper Færøvik hadde litt å henga fingrane i. (Foto: Kjetil Vasby Bruarøy)
Divaldo Cardoso var kanskje Os sin beste i dag. (Foto: Kjetil Vasby Bruarøy)
Mikkelsen heada, men rett på keeper. (Foto: Kjetil Vasby Bruarøy)
Også denne blei redda. (Foto: Kjetil Vasby Bruarøy)
Halver kom innpå og hadde eitt skot over mål før denne gjekk til corner. (Foto: Kjetil Vasby Bruarøy)
0-2 kom i 70. minutt. (Foto: Kjetil Vasby Bruarøy)
Kanestrøm fekk det vanskeleg mot Tysseland. (Foto: Kjetil Vasby Bruarøy)
Unge Bruun-Hansen auka til 0-3 i 81. minutt. (Foto: Kjetil Vasby Bruarøy)
Humøre på topp hos Åsane-reservane. (Foto: Kjetil Vasby Bruarøy)
Hassan og Håland har ikkje råd til mange fleire tap i dei siste fem rundane. (Foto: Kjetil Vasby Bruarøy)
El Fakiri fekk gratulert Roald Bruun-Hansen med sonen si skåring. (Foto: Kjetil Vasby Bruarøy)
1 av 21

Etter tre sigrar på rad tapte Os borte mot serieleiar Brann 2 måndag for ei veke sidan.

I dag tok dei imot Åsane 2, som låg to plassar bak Os på tabellen, og som Os slo 2-1 borte i vår.

Os - Åsane 2 0-3 (0-1)
Os: Andrew Todd (Kasper Færøvik) - Endre Brenne (Anders Havsgård), Adrian Valle, Divaldo Cardoso, Knut Spangelo Haga - Hassan El Fakiri (Thomas Fosen), Torgeir Lunde - Steffen Ljosheim (Emil Halver), Erik Kanestrøm - Marius Mikkelsen og Christoffer Hafsås (Stian Lunde).

Kampen starta i eit forrykande tempo, men heimelaget fekk etterkvart kontroll, var hissig på balgjenvinning, skapte sjansar og hadde det meste av presset.

Men i 20. minutt, i ein luftduell mellom Todd og Åsane sin Myrkaskog, noko Os-spelarane tolka som eit angrep på keeper, trilla ballen inn til 0-1.

Begge lag hadde fleire sjansar etter dette. Os sin største kom i 11. minutt då Kanestrøm skaut på keeper litt skrått på mål, og i 33. minutt, der det såg ut som om Ljosheim skulle utlikna på eit innlegg av Kanestrøm, men der ein Åsane-forsvarar pressa Os-angriparen til å skyta ballen over.

Todd ut med skade

Brenne, som har vore sjuk den siste veka, blei skifta ut med Havsgård i 26. minutt.

Todd deisa i bakken etter å ha blitt skvist mellom tre Åsane-spelarar i 36. minutt og blei erstatta av Kasper Færøvik.

Heimelaget pressa etter pause

Os starta andreomgangen best og hadde tre cornarar i løpet av dei første ti minutta etter pause.

I 60. minutt blei Hafsås og Ljosheim erstatta av Emil Halver og Stian Lunde. Halver fekk sjanse til å utlikna tre minutt seinare, men skaut over mål. Neste skot gjekk via ein forsvarar til corner.

Også El Fakiri, Valle, Mikkelsen og Kanestrøm hadde skot og heading på mål i kampen, men alle gjekk rett på keeper.

– Det hjelper ikkje at vi har mykje av banespelet, dessverre. Eg synest Åsane-forsvaret var gode og motstandarane samla sett var meir til stades, sa Hassan El Fakiri til Midtsiden etter kampen.

Åsane skåra i 70. og 81. minutt. Myrkaskog sette inn 0-1 og 0-2, Bruun-Hansen auka til 0-3.

Fem kampar igjen

Midtsiden sendte direkte før og etter kampen - sjå intervjua med El Fakiri på Facebook.com/Midtsiden

Os har fem viktige kampar igjen og har neppe råd til mange fleire tap om dei skal halda seg i 3. divisjon.

Neste kamp går òg heime, laurdag mot Arna-Bjørnar.