Her er årets fyldige referat frå den prestisjetunge Smalahove Cup.

Kjetil Vasby Bruarøyfredag 10. nov. 2017 14:43

Antrekket var i orden også av banen.
Under banketten fekk Os KM-pokalen fra 2016.
1 av 2

Os oldboys 2017, f.v.: Leif Erik Solbakken, Eivind Carlson, Kjell Morten Søvik, Frode Øye, Tryggve Moberg, Helge Ask, Stian Bårdtveit, Frode Heggland, Rune Klett, Bjarte Arentzen, Vidar Hjelle, Stig Morten Bruarøy, Robert Bjørnevik.

Årets Smalahove Cup (2017) er over uten de store skadene etter en lang oldboys-sesong. Os gutta gjorde seg ikke bort i årets cup heller, selv om de kom litt uheldig ut i starten av turneringen, forteller spillende trenere, Stig Morten og Leif Erik.

Gutta reiste opp fredag ettermiddag, som de alltid pleier, for å stille uthvilt til første kamp kl 10:00. Bussen ble stående fast i trafikkkork på E16 i over 3,5 time pga at Hyvingstunnelen ble stengt.

Dette førte til at gutta ikke fikk den optimale oppladningen som de pleier.

Med stive bein etter en lang busstur, og uten middag på Stasjonen, så var det mange som gikk og la seg til å sove uten mat (middag) denne kvelden. Resultatet av dette så vi ganske tydelig i første kampen mot Sognasnadder.

Motstanderen (tidligere Sogndal-spillere) stilte med friske bein og uthvilte fra starten av, og gikk tidlig opp i en 1-0-ledelse og beholdt denne til pause (keeper Vidar var uheldig med innvolveringen sin i feltet og fikk en ryggskade). Os var på hugget i andre omgang, dominerte banespillet og jaget utligning. Os hadde flere store muligheter uten at det lykkes å få ballen i mål. Den største muligheten hadde Frode Heggland, som satte ett frispark i stolpen fra 20 meter.

Rune Klett sleit litt med å få til sine berømte overstegsfinter i denne kampen. Han fikk ikke sportstapen til å sitte godt nok på «begge anklene» av ukjente årsaker, ifølge han selv.

Mot spillets gang så fikk Sognasnadder en kontring i siste spilleminutt og plasserte ballen nede til høyre for vår keeper (Bjarte). Vidar hadde selfølgelig en kommentar på at den hadde han tatt enkelt om han hadde stått i buret.

Andre kamp gikk mot Halsnøy, den var en godkjent kamp av gutta.

Os gikk tidelig opp i en 1-0 -edelse da Frode Øye skjøt hardt inn fra skrått hold og ballen gikk i mål via en forsvarer. Os gikk opp i 2-0 med en frekk scoring Stig Morten på høyrekanten før Halsenøy fikk en litt enkel redusering rett før pause.

Andre omgang var ikke mer enn to minutter gammel før Øya satte inn 3-1 ved å lobbe over keeper. Os dominerte kampen og Frode sørget for enda et mål (4-1) før Halsenøy skjønte at de måtte møte Os høyere på banen.

Halsnøy fikk seg to mål på langskudd (som Bjarte burde tatt).

Kampen ebbet ut med noen store kontringer til Os i sluttminuttene, Robert hadde åpent mål, men klarte ikke å stokke de «slepne» beina før han ble taklet stygt og måtte ut med en ankelskade.

I den tredje og avgjørende kampen mot Voss måtte Os vinne med to mål for å gå til finalen. Nå som Robert var ute med skade så måtte Os-strategen Kjell Morten ta ansvar på midtbanen sammen med Rune. Kjell Morten fikset den utfordringen veldig godt og ble Os sin BB i denne kampen. Os kom litt skjevt ut og lå under 1-0 tidlig i kampen. Os utlignet ved Frode, og fortsatte å jage de to målene de trengte for å gå til finale. Det resulterte i at Voss gikk opp i 2-1-ledelse til pause på en kontring.

Os gikk tøft ut i andre omgang og presset på for flere mål. Leif Erik måtte gi seg med strekk etter å ha levert en solid turnering. Dermed så måtte Frode inn og bidra med sine gode ferdigheter; «sklitaklinger som favoritt». Os hadde med seg to utespillere som ikke hadde vært med til Voss før, Helge og Stian leverte begge gode kamper og gjorde ting enkelt (litt rustne etter lite trening) for seg selv og laget.

Os utlignet til 2-2 ved Eivind sin følsomme venstrefot. 3-2 til Voss kom like etterpå før Os igjen utlignet til 3-3 på ett flott skudd av Eivind. Os presset på i sluttminuttene for å få satt inn flere mål, men ballen rullet ikke Os sin vei.

Det endte med en fantastisk flott stupheading og ett selvmål av Tryggve.

Det står nå 4-3 til Voss og Os innser at det blir tøft å vinne denne kampen med to mål. Os bestemmer seg for å ikke gjøre endringer på laget i sluttminuttene for å ikke «svekke» benken. Det resulterer i nye scoringer til Voss og kampen ebber ut med 3-8-seier til Voss.

Dermed glipper finalen og det blir 3. plass til Os i årets Smalahovecup.

• Les òg: Spelte finale mot Bjarg (referat frå 2016)

Hele Os oldboys var samlet på banketten sammen med de faste Osablod-supporterne Kjell Arne Hjelle (KA), Rolf Matre (Balltre), Jan Rotnes (Janna), Frode Frotveit (Skyggen) og Per Olav Sørås (God bok).

Til stor surprice for gutta så var det en representat for Hordaland fotballkrets tilstede.

Han var der for å dele ut kretsmesterskapspokalen (KM) for 2016 til Os.

• Sjå video: Munter KM-finale for Os oldboys

Dette rørte gamle fotballhjerter og gjorde det slik at kvelden ble vellykket for alle. Oldboysgjengen vil sende en stor takk til MagnorVinduet (Ole Vidar) og Sport Norge (Jan Frode) for støtten vi har fått i år. Flotte lett gjenkjennelige luer (orange) og flotte t-skjorter til å markere hvilken bygd vi kommer fra.

Os oldboys reiste i år til Voss uten en STOR spiller og kamerat. Eirik Hjørnevik har vært en bauta på laget i mange år, men denne gang kunne han dessverre ikke være med oss på tur. Eirik og kona Kari sendte med oss en flott hilsen fra hele familien, som varmet alle oldboys-hjerter. Eirik sin hilsen var til alle på laget, og de som ikke var med på cup denne gangen kan glede seg til neste år, da vi har tatt vare på det som ble til overs.