Sport | 26. mars 2017

Os oldboys til nok ein finale

Her er spelande assistenttrenar Leif Erik Solbakken si fargerike skilding av Statoil Bergen Open - og av lagkameratane sine prestasjonar.

Os oldboys stilte med dette laget - og tok seg som venta til finalen. Solbakken til venstre. (Privat foto)
Kjetil Vasby Bruarøysøndag 26. mars 2017 21:02

Regjerande kretsmeister Os oldboys (sjå video frå KM-finalen) har starta sesongen tidleg i år. Førre helg varma dei opp til seriestart med Statoil sin 7-arturnering, Bergen Open i Vestlandshallen.

I november kom dei til finalen i Smalahove Cup på Voss - også denne gong blei det finale på veteranane til Os Fotball.

Tore Borgen

Sånn skildrar Leif Erik Solbakken kampane og kameratane sine prestasjonar i cupen:

Forventningene til Os var å komme til finalen, selv om laget er inne i en «tung» treningsperiode.

Os Oldboys møtte disse lagene i innledende kamper i gruppe 1: SK Brann, Statoil Energy og Scan Media.

Avslutta med snuble-finte mot Brann

Første kamp mot SK Brann sine gamle stjerner begynner veldig trått for osingene. Du kan lett se at de har hatt en lengre kjøretur fra Os til Åsane i kroppen. Vidar Hjelle sier at Os Oldboys ikke er vant til å spille kamp samme dag som de ankommer cuper, ref Smalahovecup, som de reiser opp dagen før og kviler ut og lader opp.

Det spilles 1 x 16 minutter, så det gjelder å være på fra starten av. Brann går tidelig opp i en 1-0-ledelse, som gjør at Os stresser litt med å finne rytmen. Det blir ikke bedre når det blir 2-0 til Brann etter 8 minutter.

Leif Erik Solbakken synes nå at nok er nok og takler Ingvar Dalhaug på egen banehalvdel og forserer 10 meter og skyter en kanonkule i høyre hjørne for keeper. 1-2 til Brann nå og det gjenstår 6 minutter av kampen. Jørn Vegard Berge får ballen i beina på 8 meters hold, og som den superspissen han er sitter ballen kontant i mål og stillingen er 2-2. Jørn Vegard finter unna to forsvarere og keeper i hjørne og triller 3-2 kontrollert inn i mål.

Det gjenstår nå 2 minutt og Os sin super-reserve (mye skadet) Morten Døsen kommer inn og dribler seg forbi fire Brann-spillere før han finter ut keeper ved å falle. Men han klarer på et mirakeløst vis å snuble ballen i mål og Os vinner 4-2.

Klin i vinkelen!

Os er nå i siget og har fått reisen ut av kroppen. De møter Statoil Energy i den andre kampen. Det var en grei motstander og Os fikk styre kampen fra start til slutt med god hjelp av banens BB, Rune Klett.

3 flotte mål av Jørn Vegard før Jan Frode Skeie klinte ballen i vinkelen etter et fantastisk godt spill av Os.

Seier 4-0 er i boks.

«Van Basten»

Os er nå klar for siste og avgjørende kamp om semifinaleplass mot Scan/Media. Kampen starter litt famlende for Os. Scan/Media går opp i en 1-0-ledelse etter 5 minutter spill. Heldigvis så svarer Os med en skåring av Jørn Vegard minuttet etterpå, og vi er like langt.

Kampen bølger frem og tilbake og Vidar har noen gode redninger. Scan/Media får et drømmetreff og klarer å sette en suser bak Vidar i Os-målet, og igjen må Os jage etter ett mål for å ikke ryke ut av turneringen.

Når det gjenstår 1 minutt så starter André Herfindal et løp på høyresiden og avslutter nesten fra dø vinkel. Ballen går som en prosjektil opp i motsatt vinkel, alle roper «Van Basten»!

Det ser vi at Andre liker, da han jubler som han aldri har skåret før. Kampen ender 2-2 og Os er vinner av gruppe 1.

(André, som har over 70 kamper for Sogndal sitt A-lag, og over 50 for Mandalskameratene, har funnet kjærligheten på Skeie og tryglet om å få spille litt med Vestlandets beste veteranlag).

Debutant Bårtvedt setter inn 2-0

I semifinalen skal Os møte det andre Statoil Galaxy i deres egen turnering. Under oppvarmingen så ser Os at de har med noen spillere som ikke har fått skjeggvekst enda, og kan knapt være fylt 20 år.

Men Os holder fokus på oppgavene sine og bestemmer seg for å være tålmodige fra starten av og la ballen gjøre jobben. Dette funger godt og Os styrer kampen og har og kontroll bak med Eirik Hjørnevik og Stian Bårdtveit.

Stig Morten Bruarøy var ikke helt i form denne dagen og klarer ikke å sette ballen i mål, men i «ammetåke» gir han en flott målgivende pasning til André, som på lekkert vis setter inn 1-0 til Os etter 8 minutter.

Os presser og punkterer kampen når Stian Bårtveit (debutant) er oppe på corner og elegant demper ballen på brystet og samtidig slenger seg rundt og får plassert ballen under keeper til 2-0.

Samler ikke på hva som helst

Os er i finalen, som var målet, og motstanderen ble Sædalen, etter at de slo SK Brann på straffer. Os har vunnet over Sædalen to ganger i serien og i Kretsmesterskapet i 2016.

Sædalen er et godt innflytterlag fra flere landsdeler og spiller kjip 7-erfotball. De ligger 7 mann i egen 16 meter og venter på motstanderne.

Os gikk hardt ut for å prøve å punktere kampen uten å få en tidlig scoring. Sædalen var oppe på noen ufarlige kontringer, og når det gjensto 2 minutter så skjøt de ett skudd fra 10 meter via foten til Eirik Hjørnevik og ballen trillet sakte over mållinjen. Vidar var på vei i motsatt hjørne og lå litt for lenge for å klare å avverge målet.

Keepertrener Chris Drange mente at Vidar gjorde en feilvurdering ved å ikke stå på det enkle skuddet. Tiden renner ut for at Os skal klare uavgjort i finalen.

Surt å få dette tapet, men som Tryggve Moberg og Tore Borgen sier, vi vinner banketten. Spillende turneringsleder i Statoil takket for at vi ville delta og ønsket Os tilbake neste år. Han mente vi var det beste laget og at vi spilte knallgod fotball.

Da svarer Jan Frode tørt; «Os oldboys samler ikke på sølv».

Mandag kveld var Oldboys-gjengen tilbake på treningsfeltet på Kuventræ og gleder seg til serien begynner i april.

Tilbod: 1 månad for 1 kr

No kan du lesa Midtsiden.no i 1 månad for kun 1 kr.

• Tilgang til alt innhald
  • Utan bindingstid
  • Frå 145 kr/md.
Les meir og bestill

Abonnementet blir fornya kvar månad. Du kan seia opp kor tid du vil, og blir då ikkje belasta for neste periode.