Oppe f.v.: Tor Inge Ulveseth, Jan Tore Kristoffersen, Kevin Kildal aka Arnt Finésse og Camilla Olsen. I front, ringleiar Grim Moberg. (Pressefoto)

Skal grilla kvarandre i tøff påskekamp

For første gong er ein kvinneleg komikar med på det som kan bli ein knallhard comedy fight club på Catten. Dommaren er ein som har halde foredrag i banning.

Av: Kjetil Vasby Bruarøy

I fjor var det fullt hus under komishowet på Catten, også i år blir det fight club-formatet på Jon Hægland sin årlege påskestandup.

– Fleire av dei vi har presentert på Catten, både på klubbkveld og fight club, har hatt ei karriere som har tatt litt av etterpå, seier Hægland nøgd.

• Les meir og sjå video: Jonis vann komikampen

Jonis Josef debuterte i fight club på Os i påsken 2016. Seinare same år sto han på legendariske Laugh Factory i Los Angeles og han er no nominert til Komiprisen som beste nykomar.

– Alle deltakarane på Comedy Fight Club i fjor var debutantar. I år er det færre debutantar og ein svært slagkraftig miks som blir toppa av ringleiar (konferansieren) Grim Moberg.

Moberg har stått på scenen på Catten før. Du har kanskje òg sett han på YouTube (BT.no sin «Tidig») når han viser korleis bestefaren frå Naustdal banner?

Desse fem skal på scenen laurdag:

Hægland har presentert éin etter éin på facebookarrangementet. Dette er noko av det han skriv om kvar enkelt.

Kevin Kildal, eller «Arnt Finésse», som han også kaller seg, er en nordlending som har null grenser. Har bygget seg opp en solid fanskare ved å legge ut snapchatvideoer der han sitter i bilen og skriker ut om alt han hater og elsker. Fikk nettopp sin debut i riksmedia da han nesten krasjet med en diger hamburger.

Camilla Olsen: Dette er en milepæl! For første gang på Catten dukker det opp et kvinnemenneske på scenen. Camilla Olsen har vært med og sjarmert publikum på Ricks i noen år nå. De mannlige komikerne hun skal opp mot har forresten tatt et obligatorisk sensibilitetskurs og vi forventer at de holder seg innenfor grensene her. Særlig. Trump that bitch!

Tor Inge Ulveseth har vært med helt fra begynnelsen med sin blanding av tørrvittig dead pan og tryllefakserier. Han kan dra en kanin opp av buksen, men la oss se om han kan dra noen skjeletter ut av skapet til de andre komikerne.

Jan Tore Kristoffersen er den komikeren vi har hatt besøk av flest ganger. Han har gjort alt fra å redde synkende kvelder på egenhånd til å utføre verbalt harakiri her på Os. Nå er han tilbake bedre enn noensinne! Har stabilisert seg på et veldig høyt nivå, er headliner rundt omkring i landet og deltar på «Brille».

Grim Moberg: I år overlater vi jobben som ringleder til han som har definert den stillingen siden konseptet startet i Bergen. Han var konferansier på den aller første kvelden vi hadde på Catten og mange har bedt om å få ham tilbake til Os. Endelig er han her igjen!

Sånn fungerer Comedy Fight Club:

1. Roast, dei fire komikarane forklarer kort korfor dei er betre enn dei tre andre.
2. Fem minutt med kvar sitt favorittmateriale.
3. Rangering etter applaus, trekking av kvar sine to tema og ei kort skriveøkt. Den som er best rangert går sist på scenen, og får dermed fordelen det er å ha best tid når du skal skriva nytt materiale.
4. Rett på scenen igjen med flunkande ferskt materiale. Endeleg rangering etter respons frå salen.