Standup, konsert og fotballprat i eldresenteret

Eirik Søfteland og Olav Skorpen var saman med komikar Jon Hægland med på å gjera fotballkvelden i Os Pensjonistforening ekstra hyggeleg.

image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
Av: Kjetil Vasby Bruarøy

– Eg ser stort sett alle kampane, i kveld vil eg bli litt kjent med spelarane, seier trenarveteran Omar Wold (85).

Det er rundt 20 år sidan legendariske Omar sist trente eit fotball-lag i Os. Han har vore innom fleire klubbar, men har vore mest ivrig på Kuventræ, der han har trent fleire kull frå lilleputt til junior.

– Før kjente eg stort sett alle på A-laget, eg hadde hatt dei i trening då dei var yngre. No håper eg å få eit ansikt på fleire av namna. Vi plar vera i eldresenteret på dagtid i vekene og måtte ha med oss denne kvelden når Os Fotball inviterte.

• Les òg: A-laget lager show for dei eldre

Nye kort på handa

I fjor var det eit lite moteshow, i går var det presentasjon av alle spelarane. Alle frå A-stallen utanom to var på plass, også fleire frå damelaget var med på arrangementet som Os Fotball lager saman med Os Pensjonistforening.

Nytt i år var standup og konsert. Gjestane fekk eit gjensyn med Eirik Søfteland, som i 2013 og 2014 var på TV nesten kvar helg som Idol- og Skal vi danse-deltakar. Med seg hadde han kamerat og bassist Olav Skorpen.

Eirik og Olav lagde allsong på latin (og dansk)!

Nytt var òg standup, der osingen Jon Hægland spøkte om alt frå alderen til Hassan El Fakiri til modellkarriea til Endre Brenne. Han trefte òg godt då han snakka om årsaka til at han ikkje ville feira den internasjonale mannedagen (sidan kvinnene bruker sin til å protestera), då han fortalte om den rikaste 1-prosenten (fiskarar frå Øyane), som ikkje fryktar å bli tatt for urinering på offentleg stad (spanderer gjerne ei bot på politiet òg) - og då han fortalte kva divisjon han meiner Lysekloster høyrer heime i, med brannsår-minner om filten dei ein gong kalte kunstgras.

Søvn og sunn mat

Os Fotball er stolt Eat, Move, Sleep-ambassadør, ein av få utvalte klubbar i Noreg, og dagleg leiar Endre Brenne fortalte om filosofien bak dei tre engelske stikkorda.

– Ein 12-åring sit like mykje i ro som ein pensjonist. Dette ønskjer vi i Os Fotball å gjera noko med.

Også søvn, dette med skjermbruk før leggetid, og gode kosthaldsvaner, var med på programmet.

Etter servering av rundstykker, frå damene i Os Fotball sin kiosk, var det kaffi og - ikkje kaker - men frukt til gjestane.

 

 

Fleire saker

bilde-midtsiden

Sanner vitjar gründerparken

29. mai 2017

Kommunal- og moderniseringsminister Jan Tore Sanner (H) kjem tysdag til Os for å møta og læra av gode gründerar.

bilde-midtsiden

Populær kulturvandring

29. mai 2017

Publikum fekk både kulturelt og historisk påfyll då festspillene vitja Os med «Nordvegen».

bilde-midtsiden

Rekordrask opptur

28. mai 2017

Det blei nye rekordar både i dame- og herreklassen i Linken Opptur søndag. Éin deltakar tok like greitt åtte (!) fjell på ein dag.

bilde-midtsiden

Vil selja Ole B

28. mai 2017

Familien Søviknes vil selja både drifta og eigedomen på Buena i Lysefjorden.