Leserbidrag: Rosjef Eirik Vevatne oppsummerer Ungdomsmesterskap og Ulvenregatta.

Os Roklubb avsluttet sesongen med Ungdomsmesterskapet og Ulvenregattaen hjemme på Ulvenvatnet (privat foto)
Andris Hamretorsdag 21. sep. 2017 12:58

Lørdag og UM under fantastiske roforhold

Ungdomsmesterskapet begynte med Åpen klasse der Os Stilte med Marthon Bjaanes Gjerde i singelsculler og Viktor Sværholdt Lunde og Sebastian Birkenfeldt i dobbeltsculler. Begge båtene rodde bra og fikk sine velfortjente premier.

I klassen HJB singelsculler stilte Lars Moberg Haukeland og Erik Vaktskjold. Lars gikk videre fra forsøk og kom på en sterk 5. plass i finalen. Erik rodde bra men var noen hundredeler finaleplass.

I klassen HJC singelsculler stilte Os med Tord Grindstein og Mikael Ottesen Hustad. Begge roerne rodde bra i forsøk og kom videre til semifinale der de møtte andre sterke roere. Selv om de rodde meget bra kom de ikke til finalen denne gangen.

I klassen HJC dobbeltsculler stilte Os med to båter. Lars Eirik Vevatne og Håvard Askvik i den ene båten og Tord Grindstein og Johannes Klyve Forsberg i den andre. Selv om Tord og Johannes rodde bra kom de ikke vider til finalen. I finalen kom Os båten med Lars Eirik og Håvard inn til en solid tredjeplass.

I klassen HJD/DJD singelsculler stilte Os med Marius Ottesen Hustad, Emil Heidal Haugland, Eivind Vevatne og Matilde Ottesen Hustad. I HJD kom Marius på 2. plass Eivind på 3. plass og Emil på 4. plass. Matilde kom på 1. plass i DJD.

I løpet DJC singelsculler stilte Os med Andrea Bastiansen Kvittingen. Andrea har tatt steget fra nybegynner til rein klasse og her møtte hun sterke roere. Andrea rodde inn til en solid 5. plass.

Andrea stilte også i DJC dobbeltsculler der hun rodde i lag med Linea Rådmansøy Lunde. I denne klassen var det mange sterke roere og Os båten kom til semifinalen.

I løpet for HJD Dobbeltsculler kom Eivind Vevatne og Emil Heidal Haugland på 1 plass og i H/DJD mix dobbeltsculler kom søskena Matilde og Marius Ottesen Hustad på 1. plass.

I klassen HJB stilte Eliot Folkmann og Espen Sørstrømmen Hauge. Begge Os roerne rodde bra og kom videre til finalen, der de kom på 5. og 6. plass.

I klassen MIx JC stilte Os med en båt med Lars Eirik Vevatne, Linea Rådmansøy Lunde, Johannes Klyve Forsberg og Håvard Askvik. De rodde bra og kom på 2.

I lørdagens siste løp HJB Dobbeltsculler stilte Os med to båter der Lars Moberg Haukeland og Erik Vaktskjold rodde i lag og Eliot Folkmann og Espen Sørstrømmen Hauge rodde i den andre Os båten. Lars og Erik kom videre fra forsøk og rodde inn til den sure 4. plassen mens Eliot og Espen gikk ut i forsøk.

Selv om Os Roklubb ikke tok noen UM titler er trenere og klubb fornøyd med innsatsen til utøverne våre. De viste nok en gang at en liten Roklubb som Os klarer å hevde seg i nasjonale regattaer.

Søndag og Ulvenregatta

Denne dagen var også våre nybegynner først ute. Marthon Bjaanes Gjerde, Viktor Sværholdt Lunde og Sebastian Birkenfeldt fortsatte der de gav seg Lørdag og rodde inn flotte løp og mottok sine premier.

I klassene JB blir det avholdt heat finaler der det blir brukt seeding slik at de beste utøverne ror mot hverandre.

I HJB singelsculler stilte Os med fire deltakere Lars Moberg Haukeland, Erik vaktskjold, Espen sørstrømmen Hauge og Eliot Folkmann. I 1. heat kom Lars Moberg Haukeland på en 6. plass i sitt heat. I 3. heat rodde lagkameratene og der kom Erik på 2. plass, Espen på 3. plass og Eliot på 4. plass.

I klassen HJD dobbeltsculler kom Eivind Vevatne og Emil Heidal Haugland inn på 1. plass. Og i Mix JD dobbeltsculler kom Matilde og Marius Ottesen Hustad inn på 1. plass.

Klassen HJC var delt i tre heat. I heat 1 kom Lars Eirik Vevatne inn på 3. plass og Tord Grindstein kom på 6, plass. I Heat 2 kom Mikael Ottesen Hustad på en 5. plass. I 3. heat kom Håvard Askvik på 1. plass og Johannes Klyve Forsberg på 4. plass.

I klassen DJD rodde Matilde Ottesen Hustad inn til en 1. plass.

I DJC singelsculler stilte Os med Andrea Bastiansen Kvittingen og Linea Rådmansøy Lunde. Her kom Andrea og Linea på 4. plass i sine heat.

I HJC dobbeltsculler var det flere heat. Os stilte med to båter. Lars Eirik og Håvard i den ene og Johannes og Tord i den andre. Begge Os båtene kom på 2. plass i sine heat.

I DJC dobbeltsculler kom Linea og Andrea på en 6. plass.

I HJD singelsculler kom Marius på 2. plass, Emil på 3 plass og Eivind på 4. plass.

I klassen Mix JC kom Os båten med Lars Eirik, Linea, Johannes og Håvard på en solid 1. plass i sitt heat.

Oppsummeringen etter en lang rosesong er at lille Os Roklubb klarer å hevde seg både nasjonalt og internasjonalt. Som Rosjef og trener er jeg stolt over det arbeidet som klubben og utøverne gjør. Jeg ser fram til neste regattasesong for da har vi utøvere som kan delta i alle aldersklasser. Kanskje kommer det noen masters også?

Os Roklubb vil benytte anledningen til å takke de støttespillerne som vi har hatt igjennom sesongen.