(Privat arkivfoto)
(Privat arkivfoto)

25 båtar på Korsfjord-trim

Fleire gode plasseringar til seglarane frå Os.

Kjetil Vasby Bruarøy
25. mai 2013 - 8:52

Tekst og arkivfoto: Svein Skoglund, Os Seilforening

Milde Båtlag og Os Seilforening arrangerer tradisjonen tro Korsfjordtrim for tur og havseilere annen hver tirsdag i seilsesongen. Milde Båtlag har ansvaret for start og målgang med tidtaking ute ved Blia, Os Seilforening har ansvar for påmelding, resultatservice og premiering.

Seilmaker Iversen er med og holder fine premier som blir trukket ut etter loddprinsippet og deltakelse.

Til nå er det påmeldt 31 båter til serieseilasen og vi har plass til flere, vi håper å slå rekorden på over 40 påmeldte båter før sesongen er over.

Nye klasser

Det er laget klasser etter det nye respittsystemet «NOR Rating» som Norges Seilforening innførte for denne sesongen. Det er flere sifre i systemet som skal gjøre forholdet mellom båtene riktigere.

Klassene har Hordaland Seilkrets fordelt som følger for å få en jevn fordeling av båter klassene:

 • Turklasse  for båter som ønsker å begynne med regatta, (Ingen båter påmeldt enda).

• NOR Rating uten spinnaker for båter som ønsker å seile uten eller ikke har dette seilet. (Ingen båter påmeldt enda).

• NOR Rating til og med 0.930 (11 båter påmeldt).

• NOR Rating fra og med 0.931 til og med 1.000 (11 båter påmeldt).

• NOR Rating fra og med 1.001 (9 båter påmeldt)

• Double Hand (2 om bord) inngår i de andre klassene etter eget NOR Rating tall for DH, men må da seile hele serien som DH.

Korsfjordtrimmen 21. mai

 Da første seilas 7. mai ble med lite vind og til nesten ikke vind så det mer lovende ut denne gang, varselet sa fra 9 – 13 m/sek med regn som skulle avta.

Det ble noe vekslende vindforhold fra nord med styrke 3 – 6 m/sek og regnet holdt seg borte da vi kom ut på fjorden, perfekte forhold for en fin seilas.

25 båter fra Bergens seilforening, Milde Båtlag og Os Seilforening stilte til start denne tirsdagen og ble fordelt på to starter.

Startene gikk fint og alle båtene kom seg fint ut på første legg som var til « Bøye 1» som er plassert ved Bjelkarøy – Buarøy,  så lens til bake til «Styrbord  startbøye» ved Blia, skarp slør til «Bøye 2» ved Lerøy - Byarøy og lens til bake til Blia og mål.

Det var å passe på vindskiftene, strøm og å slå på riktig tid for å holde unna for konkurrenter og holde god fart i båten. Båtene holdt seg godt samlet og det ble tett ved merke-rundingene. Alle kom godt igjennom løpet uten for mye praiing eller protester.

Vinden økte på siste leggen og med skjæring med spinnaker fikk båtene en fin fart mot mål.

Resultata finn du i skjema i høgre marg.


Les meir om

Sport Segling