Lokal | 11. feb. 2021

Andrine (19) fra Os slo ut 50 000 andre

Nå kommer sjokoladen hennes i butikker over hele landet.

Andrine (19) fra Os slo ut 50 000 andre
Andrine Lothe Måge (19) frå Os skapte sin drøymesjokolade. No er den i sal i heile landet. (Foto: privat)
Kjetil Osablod Grønvigh
Kjetil Osablod Grønvightorsdag 11. feb. 2021 12:28

Pressemelding:

Freias Sjokoladeoppfinner-konkurranse ble en hit blant det norske folk, med over 50 000 innsendte oppskrifter. Osingen Andrine Lothe Måge (19) sin Melkesjokolade med brownie, karamellfudge og havsalt gikk helt til topps, og blir nå å finne over hele landet.

‒ Det er sprøtt at min sjokolade ble valgt ut. Jeg ble passe sjokkert da Freia ringte meg og fortalte det, sier 19-åringen fra Os.

Hun er den første av tre vinnere i Freias Sjokoladeoppfinner-konkurranse, som ble gjennomført våren 2020. Sjokoladen hennes utkonkurrerte 50 000 andre oppskrifter og nå rulles de endelig ut fra Freia-fabrikken i Oslo og inn i butikker over hele landet.

‒ Jeg fant den for første gang på butikken i forrige uke. Det var helt surrealistisk, sier Lothe Måge, som var svært fornøyd med resultatet.

‒ Den var kjempegod! Dette blir definitivt «go to»-sjokoladen fremover, legger hun til.

20 000 forskjellige smakskombinasjoner

Freias oppfinnerkonkurranse inviterte nordmenn til å skape sin drømmesjokolade ved å tilsette opptil tre ulike ingredienser i melkesjokoladen. 63 ingredienser var tilgjengelig; alt fra chili og popcorn til estragon og havsalt. Det resulterte i over 20 000 forskjellige smakskombinasjoner fra håpefulle, sjokoladeglade nordmenn.

Andrines Melkesjokolade med biter av brownie, karamellfudge og havsalt trakk til slutt det lengste strået i konkurransen. Hun forteller at ideen til oppskriften kom litt tilfeldig, men at vennekvelder med brownies var en viktig faktor.

‒ Jeg ville velge noe som også vennene mine liker, så da ble det brownies først. Deretter var jeg innom litt forskjellige ting, men landet på karamellfudge. Til slutt tenkte jeg at jeg måtte ha noe litt salt for å balansere ut det søte, så derfor ble havsalt siste ingrediens, forklarer Lothe Måge.

Valgt ut av sjokoladeeksperter

Andrines oppskrift ble valgt ut av en jury bestående av et titalls sjokoladeeksperter fra Freia samt et jurymedlem fra PromoVeritas, et uavhengig byrå for forbrukerkonkurranser. 100 av de 50 000 sjokoladeoppskriftene ble valgt ut, og deretter produsert og smakt på av juryen.

‒ Vi falt umiddelbart for kombinasjonen Andrine hadde satt sammen. Det var en spennende sjokolade, som jeg tror vi alle fikk lyst til å spise mer av etter å ha smakt på den. Den består av smaker som var veldig populære i konkurransen, så vi føler oss trygge på at Andrines sjokolade vil slå an i resten av befolkningen også, sier produktsjef i Freia, Christine Estelle Innstrand.

Kombinasjonen med brownie, fudge og havsalt ble sendt inn av flere, men Andrine trakk til slutt det lengste strået fordi hun hadde den beste konseptbeskrivelsen i konkurransen.

Spennande? Vil du ha ukas høgdepunkt i innboksen?

Les meir om

Last ned Midtsiden-appen idag

No kan du følgja nyhende frå Os - rett i appen.

  • Gratis å lasta ned
  • Bli varsla straks noko skjer
  • Tilgjengeleg i App Store og Google Play Store
Last ned appen
For å få tilgang til alle sakene i appen må du vera abonnent.