I dette opne brevet til ordføraren tilbyr Rolf Lunde og Glass & Tre AS seg på nytt å kjøpa Fjellheim. (Foto: Kjetil Osablod Grønvigh)

Åpent brev til Os kommune

Rolf Lunde og Glass & Tre AS vil framleis kjøpa Fjellheim.

Av: Kjetil Osablod Grønvigh

Lesarinnlegg, ope brev til Os kommune ved ordførar Terje Søviknes:

Eiendommen Fjellheim har nå vært til salgs i 10 måneder og er dermed utvilsomt blitt veiet og vurdert i markedet.

Eneste konkrete bud ble seks millioner kroner - avgitt av undertegnede - uten noen aksept. Dette er forsåvidt greit nok da enhvær må akseptere at en eiendomsbesitter er i sin fulle rett til å styre over eget gods.

Det som imidlertid gjør susen i denne sak er at kommunen har vurdert et forsøk på å drive Fjellheim via Oseana eller omvendt - uten at dette har resultert i annet enn en formidabel kalkyle på rehabilitering av bygningsmassen.

Veien videre kan med nevnte kalkyle se mørk ut for Fjellheim. Varaordførereren ymtet nettopp tilogmed frempå å rive bygget for deretter gjøre nytt salgsfremstøt for en ryddet tomt.

Glass & Tre AS ønsker å imøtegå dette vulgære utspill ved å sikre Fjellheim som kulturhus for fremtiden ved å på nytt tilby å kjøpe eiendommen for 6 millioner kroner. Om Søviknes & Co aksepterer et slikt bud vil kommunen og folket i Os oppnå en vinn vinn situasjon jeg vanskelig kan se politikerne kan avslå:

-Fjellheim åpnes for Osingene og sikres mot å bli bombet ned av en gravemaskin - uten at det koster kommunen en eneste krone!

-Os Kommune får seks millioner på konto og slipper å betale anslagsvis minst tre millioner for å rydde Fjellheimtomten, som må selges for mer en 9 millioner om en skal ha mer netto enn selg til Glass & Tre AS.

I sistnevnte scenario er det heller ikke sikkert at tomtesalg vil gi nettogevinst i det hele tatt. Eneste som er sikkert i så måte er at Fjellheim ikke lenger vil eksistere annet enn i Osfolkets minner...

Lønningdal 21.6.2019
Glass & Tre AS,  Rolf Lunde

Fleire saker