Bygdekinoen: Det Flyvende Teppet

På eit fantastisk flygande teppe, flyr Hodja, saman med sin trufaste ven geiten Raya, mot sola, på oppdrag for å bringe tilbake El Fazas unge barnebarn.

Hodja bur i Pjort, ei lita ørkenby i Bulgislav, saman med sin mor og far og hans geit Raya. Pjort er ein fin og interessant stad, men veldig lite, og Hodja draumer om store eventyr i ei verd utanfor fjella i horisonten. Hodjas far støtter ikkje sonens draumer og han insisterer på at Hodja forblir i landsbyen. Verda er ikkje ei dans på roser, og den er farlig, folk frå ei lita by er ikkje meint å blande seg med menneskjer i omverdenen. Hodja skal følgje i sin fars fotspor meiner han, og bli skreddar. Når Hodja plutseleg får ein moglegheit, tar han det med begge hender. På eit fantastisk flygande teppe, gitt til han av den gamle El Faza, flyr Hodja, saman med sin trufaste ven geita Raya, mot solen, på oppdrag for å bringe tilbake El Fazas unge barnebarn. Men dei må vere forsiktige, for farar lurer bak kvart hjørne på ferda.
 
Originaltittel: Hodja fra PjortGenre: Animasjon / Familiefilm / BarnefilmRegi: Karsten KiilerichNasjonalitet: DanmarkSpråk: norskLengde: 1 t. 21 min.Sensur: Tillatt for alle
 

Søndag, april 28, 2019 - 16:00