Den første utbetalingen

Tirsdag får lag og organisasjoner første utbetaling av grasrotkroner. Os Turnforening, Nore Neset Idrettslag og I.L. Øyglimt får mest i Os.

Av: Kjetil Vasby Bruarøy

Frivillige lag og organisasjoner i Hordaland kan se frem til å ta imot 6 606 477 grasrotkroner fra Norsk Tippings spillere.

Siden 1. mars har spillerne hos Norsk Tipping hatt mulighet til å gi fem prosent av det de spiller for til et frivillig lag og organisasjon gjennom Grasrotandelen. Til nå har over 340 160 spillere funnet seg en grasrotmottaker som de vil støtte.

Grasrotmottakerne i Hordaland vil i dag få utbetalt 6 606 477 kroner fra totalt 33 525 spillere.

Norsk Tipping er svært fornøyd med mottakelsen Grasrotandelen har fått siden den startet for drøye tre måneder siden,

- Vi er glade for at så mange har funnet seg en grasrotmottaker i løpet av så kort tid. Fremdeles hører vi om enkelte spillere som tror de må betale noe ekstra for å bli grasrotgiver. Det er helt feil. Grasrotandelen koster ikke noe ekstra, og det går heller ikke utover spillerens eventuelle premier, forsikrer pressetalsmann Magne Vikøren i Norsk Tipping.

Les òg:
1060 grasrotspelarar i Os

Fremdeles er det mange spillere som ikke har funnet seg en grasrotmottaker, og det er ikke for sent å registrere seg som giver eller mottaker av Grasrotandelen.

- Det er et stort potensial som ennå ikke er tatt ut. Nå er det opp til kor, korps, idrettslag, lokale Røde Kors-foreninger og alle slags frivillige lag og organisasjoner til å mobilisere. Ordningen spiller på den viktigste faktoren innen frivillighet, og det er engasjement. Uten engasjement blir det vanskelig å hente inn grasrotmidler, sier Vikøren.

I 2009 har Grasrotandelen tilbakevirkende kraft. Det vil si at det genereres grasrotmidler av alt spilleren har spilt for fra 1.januar, uansett når spilleren knytter seg til. Neste utbetalingsdato er 1. september.

Disse får mest i Os
Os Turnforening: 45 942 kroner
Nore Neset Idrettslag: 26 213 kroner
I.L. Øyglimt. 22 718 kroner
Lysekloster Idrettslag: 21 268 kroner
Søfteland Turn & Idrettslag: 18 370 kroner

Tips midtsiden.no

Kjetil Vasby Bruarøy + 47 90 78 92 70
Andris Hamre +47 47 90 61 11