Ekspertpanel og deltakarane i «Århundrets stemme». Premiere er laurdag 3. mars. (Foto: Espen Solli, TV2)

Eirik vs «Elg» på TV2

Eirik Søfteland er ein av 10 artistar i ny TV2-satsing.

Av: Kjetil Vasby Bruarøy

I haust kom førespurnaden til den tidlegare Idol-finalisten og Skal vi danse-vinnaren frå Os, laurdag 3. mars er det premiere på «Århundrets stemme».

Fredag morgon offentleggjorde TV2 planane, eit program der tiår for tiår i musikkhistoria skal hyllast.

– Det viktigaste er ikkje å vinna, men å ikkje ryka ut, seier ein lattermild Eirik Søfteland til Midtsiden.

Så utdjuper han:

– Vi skal synga oss gjennom tiår for tiår, og det går ikkje kronologisk. Vi startar med 60-talet, og eg trur 70-talet kjem omtrent midt i sesongen. Då får deltakarane synga to låtar, eg MÅ koma til 70-talet, men ønsker naturlegvis å vera med heile vegen.

Ivar Dyrhaug, som i september 2015 leia sitt siste av ei lang rekke Beat for beat-program på NRK, blir del av ekspertpanelet. Med seg i ekspertpanelet får han Bertine Zetlitz.

Kven som blir programleiar er førebels ikkje kjent.

Dette er deltakarane:
Chris Medina (34)
Daniel Owen (18)
Eirik Søfteland (29)
Frida Ånnevik (33)
Guri Schanke (56)
Jannike Kruse (42)
Marianne Sveen (36)
Nosizwe Baqwa (35)
William Hut (44)
Øivind «Elg» Elgenes (59)

– Eg var i Oslo på onsdag og fekk møta alle saman. Eg har møtt William før, og eg har veldig sans for Elg, både stemma hans og måten han er på.

– Det var også veldig kjekt å få møta Chris Medina, og det var generelt eit veldig godt humør blant deltakarane. Eg trur dette kan bli god TV og veldig kjekt å vera med på, seier Søfteland.

I første runde er det ingen som ryker ut, men så avgjer stemmene til sjåarane kven som er med vidare.

– Alle tiår har mykje god musikk å by på -og det gjeld for oss deltakarar å velja låtar som gjenspeglar tiåret godt. Vi vel låtar sjølv, men har folk i produksjonen å rådførar oss med. Eg har minst fem låtar eg har lyst å synga frå 60-talet, så det å finna ein låt til kvart program trur eg blir eit luksusproblem, seier Eirik.

TV2 om deltakarane:

Chris Medina (34)
Deltok på «American Idol»-audition i 2010 og fikk gullbillett til Hollywood. Chris ble en av de 40 beste av 327 deltagere i «American Idol» i 2011. Han er mest berømt for sin hit «What Are Words», som ble nummer én i Sverige og Norge – i tillegg til at den også plasserte seg inn på de danske hitlistene. Låten ble nummer 82 på Billboard Hot 100.

Daniel Owen (18)
Daniel Owen (Daniel J. Elmerhari) er sanger, danser og vinner av «Norske talenter» i 2011. I 2015 ga han ut debutsingelen «Girl Gone Bad» og låten «With You».

Eirik Søfteland (29)
Eirik Strønen Søfteland er vokalist, musiker, låtskriver, sølvvinner fra «Idol» i 2013, «Skal vi danse»-vinner i 2013, energibunt og heavyrocker. Kommer fra Os utenfor Bergen.

Frida Ånnevik (33)
Frida Ånnevik er vokalist, låtskriver, visesanger og Spellemannvinner. Aktuell med albumet «Flyge fra» som kom ut høsten 2017. Jobber med nytt materiale i studio.

Guri Schanke (56)
Guri Schanke er showgirl, skuespiller, sanger og danser. Hun har vært med i flere store teaterforestillinger, revyer, show og musikaler. Vant MGP i 2007. Ga ut album i 2015. Jobber også som foredragsholder.

Jannike Kruse (42)
Jannike Kruse er skuespiller, musikalstjerne. Har jobbet som skuespiller i en rekke tv-serier, musikaler og filmer. Jannike har sunget konserter i inn- og utland med flere ulike orkester. Medvirket på en rekke cd-er, blant annet med barnesanger, Prøysen-samleplate og filmmusikk.

Marianne Sveen (36)
Marianne Sveen er komponist, musiker, sanger og produsent. Tidligere medlem av bandet Katzenjammer, nå soloartist. Katzenjammer har hatt stor internasjonal suksess og vært nominert til flere priser.

Nosizwe Baqwa (35)
Nosizwe Baqwa er en norsk/sør-afrikansk soulsangerinne, aktivist og gledespreder. Har tidligere jobbet sammen med Madcon, Karpe Diem, Paperboys, Sofian, Sisi og Charlotte Thorstvedt. Hun er lillesøsteren til Tshawe Baqwa.

William Hut (44)
William Hut er låtskriver, vokalist og musiker fra Bergen, født i 1973. Tidligere vokalist og Spellemannvinner med bandet Poor Rich Ones, nå soloartist med en stor låtkatalog.

Øivind «Elg» Elgenes (59)
Folkekjær vokalist fra Kristiansund, kjent fra Dance With A Stranger. I år fyller «Elg» 60 år. I sommer skal han ut på sommerturné med Dance with a Stranger. Han skal ut med sitt syvende album i september i år - og drar på jubileumsturné med fullt band.

Fleire saker