Os Basketballklubb stilte med 12 deltagere i Pirates Cup.
Os Basketballklubb stilte med 12 deltagere i Pirates Cup.

Finale og semifinale i Kristiansand

Os Basketballklubb runda av sesongen med deltagelse til Pirates Cup.

Kjetil Vasby Bruarøy
05. juni 2019 - 12:26

Lesarbrev:

Os Basketballklubb reiste torsdag (Kristi Himmelfartsdag) til Kristiansand på Pirates Cup med 12 deltagere, en coach og to ledsagere. Målet med turen var at alle skulle få spille mange kamper, at vi som lag skulle bli enda bedre kjent og at vi skulle ha det gøy!

Pirates Cup er Sørlandets store basketballcup, og cupen har 25-årsjubileum i år. Deltagere fra store deler av Sør- og Vest Norge deltok, det gjorde også flere klubber fra Danmark.

Nytt i år var at det samtidig var turnering i 3X3-Tour '19, et nytt konsept fra Det internasjonale basketballforbundet (NFIBA) og Norgesbasketballforbund (NBBFs).

Her stilte Os BBK med tre lag, og ett av lagene kom til semifinalen, hvor de tapte knepent 5-4. Kampene foregikk ute i strålende sørlandsvær!

I selve Pirates Cup måtte klubben stille i U17 klassen (i steden for U16-klassen), hvilket vil si at noen av våre deltagere var 2-3 år ynge enn motstanderne de møtte.

Men selv om høydeforskjellen på enkelte var en halv meter (se eget bilde), hevdet de seg ganske bra! Vi hadde flere jevne og spennende kamper, og fikk meget god læring og erfaring.

(Lesarbrevet held fram under videoen)

Os Basket - Pirates Cup 2019 from Midtsiden on Vimeo.

Os BBK kom til finalen i B-sluttspillet, hvor det endte med fin 2. plass.

I tillegg til basketball kamper torsdag til søndag, ble det også tid til mye sosialt; shopping, badeland og fellesmåltider.

Det var tydelig at ungdommene satte pris på turen. De samlet inn penger seg imellom, og kjøpte gave til coach John Sveen (se bilde), og overrakte den med ordene; takk for at du bruker tiden din på oss – vi er glad i deg!

Vi vil også takke trenerne Edgars Pakalniskis og Simon Hamilton, som dessverre ikke var med på turen.

En fint tur med fine ungdommer!

Os Basketballklubb

Les meir om

Sport