Næringsliv | 28. mars 2011

Gjev seg mens «steiken» er god

Fem personar blei arbeidsledige når Kleiven Kjøtt og Delikatesse AS legg ned butikk og produksjon.

Gjev seg mens «steiken» er god
Kjetil Vasby Bruarøy
Kjetil Vasby Bruarøymandag 28. mars 2011 09:44

- Eg kunne ha drive nokre år til, men då trur eg det hadde enda i grøfta. I staden gjev vi oss no, medan leiken framleis er god, seier Hans Anton Kleiven.

Han har selt kjøtt, pålegg og selskapsmat i Os i 36 år, dei siste 26 frå butikklokalet i Fagerthun-lokalet. Han meiner omfattande samfunnsendringar og utvida tal på daglegvareforretningar i Os er årsaken til at det ikkje lenger er marknad for spesialforreningar og faghandel.

- Vi har sikkert nok daglegvarebutikkar i Os til å fylla kjøleskapa til 40.000 innbyggarar. Når fleire av desse i tillegg er opne frå 7 om morgonen til 23 om kvelden blir endringane i handlemønsteret store.

Blir jobbsøkar

Fem tilsette mistar jobben når Kleiven 1. juni stenger dørene, blant anna Hans Anton og kona.

- Det er alvorleg avgjerd. Vi er 56 og 52 år og for unge til å pensjonera oss, så no må vi søkja på nye jobbar.

Kva med catering og produksjon?

Kleiven eig bakre del av lokalet på Osøyro og eige produksjonslokale i Finnebrekka. I tillegg til sal i eigen butikk sel han pålegg via meir eller mindre alle daglegvareforretningane i Os.

- Dette utgjer rundt 30 prosent av omsetnaden vår. Eg vurderte ei stund om eg skulle halda på produksjon og catering, og berre legga ned butikken, men har gått for å avvikla heile bedrifta.

- Summen blir stor

Fredag fortalte vi at Kolaas Foto legg ned 1. april, laurdag fortalte Os & Fusaposten om Kleivens planar om nedlegging 1. juni. I tillegg er det også slutt for gullsmed og urmakar Fagerthun denne veka, også dei har sin siste opningsdag 31. mars.

- Det er framleis mange bedrifter i Os sentrum som driv godt, og det er nok også i framtida mogleg å driva butikk på Osøyro.

- Men dei siste åra er det fleire som har stengt utan at nye har kome og fylt lokala, så summen av mørke utstillingsvindauge byrjar å bli stor.

- Kva type bedrifter trur du passar til å driva i sentrum vidare?

- Det er ikkje lett å seia, det er tøft å driva ei lita verksemd i dag, med alle krav som blir stilt. Det ser vi oppe på senteret óg, det er utskifting heile tida.

- For vår bransje ser det uansett mørkt ut, det er ikkje mange faghandlar igjen innan kjøtt i Bergen heller, seier Hans Anton Kleiven.

Spennande? Vil du ha ukas høgdepunkt i innboksen?

Last ned Midtsiden-appen idag

No kan du følgja nyhende frå Os - rett i appen.

  • Gratis å lasta ned
  • Bli varsla straks noko skjer
  • Tilgjengeleg i App Store og Google Play Store
Last ned appen

For å få tilgang til alle sakene i appen må du vera abonnent.