Nora B. Nøss kom til Porsgrunn mandag. (Foto: Lønne Studio)
Nora B. Nøss kom til Porsgrunn mandag. (Foto: Lønne Studio)

På samling for Norges beste fotballjenter

I dag skal Nora Blindheim Nøss spile kamp på Equinor talentleir i Porsgrunn.

Kjetil Vasby Bruarøy
05. august 2020 - 10:11

Os-spilleren Nora Blindheim Nøss deltar denne uken på Equinor talentleir i Porsgrunn, sammen med de beste jentespillerne i alderen 14 til 16 år. Etter måneder med egentrening får Os-talentet endelig testet kreftene mot landets beste.

– En skikkelig motivasjonsinnsprøyting, sier hun ifølge en pressemelding fra NFF i dag.

Midtsiden har foreløpig ikke snakket med Nora eller trenerapparatet, men pappa Robert Nøss forteller litt om opplegget så langt:

– Vi reiste bort her på mandag. Da var det innkvartering og én økt på kvelden. I går var det to økter og et foredrag, i dag er det internkamp mellom landslag og skyggelandslag.

Nora har gått glipp av to landslagssamlinger det siste knappe året, og spiller for skyggelandslaget på denne samlingen.

– Hun er frisk og skadefri. Vi foreldre får lov å se på treningsøktene, og det ser ut som om hun klarer seg veldig bra, sier Robert.

Under følger resten av pressemeldingen fra NFF: 

Etter flere måneder med isolasjon og egentrening er endelig Norges fremste juniorer samlet med landslagskolen på Equinor talentleir.

På leieren får Nora og de andre de håndplukkede jentene tett oppfølging fra NFF. 

Viktig og etterlengtet samling 

Equinor talentleir er et viktig samlingspunkt for å spre motivasjon og spilleglede blant talentene, men også for å drive systematisk talentutvikling slik at jentene kan ta steget opp til Norges A-landslag i fremtiden. 

− På Equinor talentleir får spillerne utfolde seg blant de beste i landet, og jeg er imponert over nivået Nora viser. Her er det lagt ned en vanvittig mengde innsats, og det er slike forbilder vi ønsker å heie frem til elitenivå, sier Cathrine Instebø, sponsorsjef Equinor Morgendagens Helter. 

Høyaktuelle landslagspillere  

På leieren deltar rundt hundre av de mest lovende fotballtalentene i Norge: J15 og J16-landslaget, et skyggelandslag bestående av talenter som er høyaktuelle for landslagsspill på J15, og to tropper med spillere fra J14.

Resultater de senere år viser at norske u-landslag i alle årsklasser klatrer på de internasjonale rankingene. Håkon Grøttland, leder for spiller- og trenerutvikling i NFF, mener mye av grunnen til dette er langsiktig og målrettet arbeid med talentutvikling.  

− De gode resultatene de siste årene inspirerer oss til å fortsette talentarbeidet, og vi er veldig glade for at vi også i år får gjennomført Equinor talentleir. Etter en tøff tid med mye egentrening og lite lagspill for jentene, får de endelig den tette og gode oppfølgningen de fortjener.

– Disse jentene har en lovende fremtid som fotballspillere, og vi forventer at flere av dem vil prestere på høyt internasjonalt nivå på sikt, sier Grøttland.  

Talentleieren, som vanligvis går av stabelen i juni, er nøye tilrettelagt for å opprettholde smittevernreglene. 

Dette er spillerne fra Vestland i de tre alderstrinnene:

Mina Bell Folland, Gaular  
Madelen Hæggernes, Vestsiden  
Nora Blindheim Nøss, Os 
Nora Thomassen, Askøy  
Maria Østervold, Arna-Bjørnar
Aurora Kibsgaard, Fyllingsdalen 
Amalie Mørner, Loddefjord 
Ragnhild Skage, Bønes 
Tea Lunde, Lyngbø 
Anna Nigardsøy, Baune 
Savanna Duffy, Åsane 
Vilde Vedeler, Bjarg 
Julia Felde, Eid  
Kaja Bjelde Hjelmhaug, Sogndal  
Cille Nilsen, Stord 
Malin Eikenes Tjellaug, Stryn  

Fakta om Equinor talentleir for jenter 2020:  

  • Talentleir for Norges mest lovende fotballspillere mellom 14 og 16 år. 
  • Arrangeres i perioden 3.-7. august på Urædds treningsfelt i Porsgrunn.   
  • Et samarbeid mellom Norges Fotballforbund og Equinor sitt talentprogram Morgendagens Helter hvor selskapet støtter talentutvikling innenfor idrett, kultur og realfag.  
  • Øverste nivå i Norges fotballforbunds Landslagsskole, som har som mål å drive systematisk talentutvikling for å danne Norges fremtidige landslag.  

Les meir om

Fotball Os dame