Kino med påskespenning

Det blir ikke akkurat påskekrim, men likevel spennende for både små og store i Fjellheim fredag.

Kjetil Vasby Bruarøy
24. mars 2010 - 9:59

Fredag 26. mars er siste skoledag før påskeferien, og kino i Fjellheim på kvelden med to spennende filmer.

18.00: Den fantastiske Mikkel Rev (norsk tale)
Den Fantastiske Mikkel Rev er den første animasjonsfilmen til regissør Wes Anderson. Her benyttes det håndlagd stop-motion teknikk for å fortelle den kjente historien fra barneboken til Roald Dahl.
Herr og Fru Rev lever et idyllisk liv med deres sønn Ask og den unge nevøen Krisoffersen. Etter tolv år i denne rolige tilværelsen begynner Herr Rev å kjenne på sine dyriske instinkter, og det tar ikke lang tid før han er tilbake i gamle vaner med å stjele mat på nabogårdene. Ved å gjøre dette setter han ikke bare seg og sin familie i fare, men også alle de andre dyrene i området.
Fanget under jorden uten nok mat, må dyrene slå seg sammen for å ta rotta på de slemme gårdeierne Boggis, Bounce og Bean. Sammen har disse tre satt som mål å få tak i Herr Rev, koste hva det koste vil.
Lengde: 1 t. 27 min.
Sensur: 7 år

20.00: Sherlock Holmes    
Sherlock Holmes og hans trofaste støttespiller Dr. John Watson må bruke sine små grå med mer kløkt enn noensinne for å avsløre et komplott som er en trussel mot hele England. En kvinnelig skjønnhet fra Holmes' fortid gjør oppdraget enda farligere.
"Sherlock Holmes" gir et dynamisk, nytt portrett av Arthur Conan Doyles mest kjente figurer når Holmes og hans trofaste støttespiller Watson får sin hittil vanskeligste sak. Holmes viser seg å være like formidabel fysisk som psykisk når han møter en ny fiende og må avdekke en dødelig intrige som kan ødelegge landet og kaste om på makten i verden. En sjarmerende, kvinnelig svindler fra mesterdetektivens fortid legger snubletråder i veien for våre helter, og Holmes er lite begeistret når Watson ønsker å slå seg til ro med sin utkårede, Mary Morstan. Er det mulig å redde verden alene?
Regi: Guy Ritchie
Skuespillere: Robert Downey Jr., Jude Law, Mark Strong og Rachel McAdams
Lengde: 2 t. 8 min.
Sensur: 15 år

Her kan du lese mer om filmene og bygdekinoprogrammet for Fjellheim.

Les meir om

Kultur