Klar for eliteserien

40 år etter at Os rykka opp, gjorde osingen Erlend Lyssand og Fana-jentene jobben og er klare for eliteserien i handball.

Erlend Lyssand og Fana-jentene kan juble over opprykk til eliteserien (foto: Roy Ellingsen, Fanaposten)
Andris Hamreonsdag 14. mars 2018 18:42

Onsdag kveld tok Fana i mot Viking TIF til lokaloppgjer i kvinnene sin 1. divisjon i handball. Vann Fana kampen, så var dei klare for eliteserien.

Fana-trener, osingen Erlend Lyssand, kunne vera godt nøgd med starten på heimebane. Etter berre seks minutt låg heimelaget foran med tre mål og motstandarane såg seg nødt til å ta timeout.

Utover i omgangen jamna det seg ut og heimelaget leia berre 13-12 til pause. I starten av andre omgang sto det 14-14 før treninga til Fana-jentene viste seg å gje resultat.

– Vi trener enormt mykje med ei fysisk økt om morgonen og ei balløkt på ettermiddagen stort sett fem dagar i veka, fortalde Lyssand til Midtsiden før kampen.

Etter å ha lagt likt rykte heimelaget frå og viste ingen nåde. Tilslutt vann dei kampen 27-19 og med det blei dei klare for eliteserien kor dei skal møte lag som Vipers, Larvik, Storhamar og ikkje minst byrival Tertnes Elite den kommande sesongen.

– No er eg ganske tom. Det er mykje som skal ut på ein gang, mykje glede. No er eg litt rørt, kommenterte Lyssand til BA etter at opprykket var klart.

Les óg: Kan ta Fana til eliten

Les meir om

Tilbod: 1 månad for 1 kr

No kan du lesa Midtsiden.no i 1 månad for kun 1 kr.

• Tilgang til alt innhald
  • Utan bindingstid
  • Frå 145 kr/md.
Les meir og bestill

Abonnementet blir fornya kvar månad. Du kan seia opp kor tid du vil, og blir då ikkje belasta for neste periode.