- 19. mai 2020

Krisepakken til oljenæringen må styrkes

Lesarinnlegg: Situasjonen er kritisk.

Krisepakken til oljenæringen må styrkes
Terje Søviknes. (Foto: Kjetil Vasby Bruarøy)
Kjetil Vasby Bruarøy
Kjetil Vasby Bruarøytirsdag 19. mai 2020 09:26

Fylkesstyret i Vestland FrP drøftet i møte 18. mai situasjonen for olje- og gassnæringen i lys av koronakrisen og oljeprisfallet.

Flere store investeringsprosjekter står i fare for å bli utsatt eller kansellert, og situasjonen er nå kritisk for leverandørindustrien langs hele kysten.

Regjeringens forslag til krisepakke for oljenæringen er et steg i rett retning, men ikke godt nok for å sikre aktivitetsnivået i industrien.

Vestland FrP ber derfor om at FrPs stortingsgruppe i de pågående stortingsforhandlingene forsterker krisepakken basert på oljenæringens eget forslag.

Dette handler m.a. om endringer i avskrivningsreglene både for særskatten og selskapsskatten (utsatt skatt), samt at friinntekten ikke må endres.

I den situasjonen vi står i nå er det avgjørende at planlagte investeringsprosjekter i 2020 og -21 blir realisert, slik at
kompetanse og arbeidsplasser i leverandørindustrien sikres.

Dette handler om titusenvis av arbeidsplasser i hele landet, og især i vår region som har en omfattende leverandørindustri knytt til olje- og gassnæringen.

Terje Søviknes

Bli medlem du også!

Di støtte gir liv til lokalavisa vår.

  • Tilgang til alt innhald
  • For heile familien (6 pers)
  • Utan bindingstid
  • Berre 30 kr per veke
Teikna abonnement

Abonnementet blir fornya kvar 4. veke for kr 120 per månad. Du kan seia opp kor tid du vil, og blir då ikkje belasta for neste periode.