De to skuespillerne fra Den Nationale Scene, Henrik Bjelland og Ameli Isungset Agbota, møter Os skulekorps til øving - og forestilling - i dag.
De to skuespillerne fra Den Nationale Scene, Henrik Bjelland og Ameli Isungset Agbota, møter Os skulekorps til øving - og forestilling - i dag.

Lager teater med Os skulekorps

Øving og show i dag: «Korps» av Knut Nærum starter turneen sin i Os.

Kjetil Vasby Bruarøy
18. mars 2019 - 9:04

- Vi gleder oss stort til å være med i denne forestillingen. Dette er en historie som treffer alle, og gjenkjennelsesfaktoren er høy uansett om du har korps erfaring eller ei, sier styreleder i Os skulekorps, Bjarte Bergtun.

«Korps» er blitt kalt en sjarmbombe og en hyllest til korpslivet og Frivillighets-Norge.

Skuespillerne Ameli Isungset Agbota og Henrik Bjelland spiller tenåringene Silje og Emil som møtes i et korps, og familieforestillingen tar oss med gjennom et år med øvinger, 17. mai-marsj og kretsmesterskap. I tillegg blir det litt kjærlighetstrøbbel.

De to skuespillerne fra Den Nationale Scene spiller også ivrige foreldre, stressede dirigenter og irriterte naboer.

Med på scenen i Oseana har de Os skulekorps, som tonelegger det hele med musikk fra eget repertoar.

Øving og fremføring samme dag

Forestillingen ble en stor suksess da den turnerte med Teater Innlandet i fjor. Nå har Den Nationale Scene laget sin egen versjon, og etter noen forestillinger på Store Scene i Bergen skal den ut på turné i Hordaland. De spiller med ulike korps hver kveld.

Når de inntar Oseana i dag møter de korpset til dagprøver. Deretter braker det løs med forestilling klokken 19. Den intensive prøveperioden bekymrer ikke styrelederen i korpset.

– Korpset har øvd lenge på egenhånd og kjenner forestillingen godt når skuespillerne kommer. Her kommer latteren til å sitte løst, så jeg håper virkelig at folk i Os kjenner sin besøkelsestid og fyller opp Oseana, sier Bergtun. 

Forestillingen er anbefalt fra 8 år.

Les meir om

Kultur Musikk Oseana Scene