Mighty Magnolias spelte på Osfest sin nyttårsfest og kjem til hovudscenen laurdag 12. august (foto: Andris Hamre)
Mighty Magnolias spelte på Osfest sin nyttårsfest og kjem til hovudscenen laurdag 12. august (foto: Andris Hamre)

Lokalt artistslepp på Osfest

Osfest med tre lokale artistar. – Vi skal òg vera ein festival for mindre kjende band og lokale artistar, seier Tor Egil Hylland.

Andris Hamre
20. april 2017 - 11:00

Mighty Magnolias spelte på Osfest sin nyttårsfest i Nore Neset Aktivitetshus med stor suksess. No har festivalen booka dei til konsert laurdag 12. august.

– Mighty Magnolias kjenner vi godt, og er eit band som passar Os-publikummet bra. Eg er glad for at vi får med oss dei på scenen under Osfest, seier festivalsjef Tor Egil Hylland.

Skal få visa seg fram

Hylland fortel at ei av tilbakemeldingane dei har fått etter tidlegare års festivaler er spørsmål om kvifor ikkje sleppa til fleire lokale band.

– Den tilbakemeldinga har vi tatt og er glade for å kunne presentere tre band frå regionen. Det er viktig for oss å kunne gje dei ei scene å visa seg fram på. Vi skal ha ha rom for dei mindre kjende banda og lokale artistar i tillegg til dei litt større.

I tillegg til Mighty Magnolias kjem Majorleap og Testpilot frå Bergen.

Mighty Magnolias

«Magnolias er ei vakker plante, og det kan man også si om musikken til Mighty Magnolias – et band ulik de fleste her til lands» skrev Dagbladet da debutplaten ble sluppet.

Mighty Magnolias ble startet av låtskriver Emil Nordtveit. Med seg har han det meritterte søskenparet Ine Tumyr på perkusjon og vokal, Stian Tumyr på trommer, samt brødrene William og Erik Rolland på henholdsvis bass og gitar.

Før præriestøvet helt har falt til marken etter Mighty Magnolias forrykende friske og særdeles vel mottatte debutalbum, «Somewhere North of Nowhere», har kvintetten igjen vært i studio og påbegynt arbeidet med en oppfølger. Som sist har gjengen murt seg inne i Maarud-brødrenes retroinspirerte Snaxville Studio, med yngstemann Henrik bak spakene, og resultatet er både modent og karakteristisk. Første smakebit er singelen «From a Higher Ground». Med denne låten har Mighty Magnolias latt sin musikalske GPS føre dem dypt inn i det amerikanske heartland, der fotsporene fra unge utgaver av Tom Petty, John Hiatt og The Jayhawks krysses. Det er store avtrykk som skal fylles, men denne nydelige låta er både laidback og fremover lent og det er all grunn til å tro at de samme heltene ville nikket anerkjennende til denne singelen.

Majorleap

Majorleap er et band som er på vei opp og frem! Musikken er melodisk Pop/rock med en høg dose av energi og formidling! 

Majorleap er etter en intens vinter og vår i studio endelig klar med nytt album. Albumet som har fått tittelen ”The Idealist” som består av seks selvsnekra låter i folk/pop/rock segmentet, hvor de har hentet inspirasjon ifra flere steder og hendelser - som har preget bandet og medlemmene privat de siste årene.

Albumet ”The Idealist” ble sluppet 3. februar 2017 både elektronisk og på Vinyl. Platen har fått strålende anmeldelser fra Gaffa og Bergenmagasinet. Gaffa gav platen 5 stjerner og skriver: "Imponerende debut fra Bergen. Skal du bare høre én plate fra Bergen i år, så bør du velge deg Majorleaps imponerende debutplate The Idealist uten å se deg tilbake". Bergenmagasinet trillet 6 på terningen og skriver: Fire musikere fra Osterøy og en fra Værlandet har funnet sammen som MajorLeap, et nytt band som plasserer seg trygt i et prog/folk pop-landskap. De minner litt om gode gamle Martin Stephensson & The Daintees, med noe av det samme smittende humøret i låtene."

Testpilot

Med tittelen "ÅRETS ROCKELÅT 2016", kåret av Rockman.no sine 25 000 lesere i januar 2017, og et ferskt album i baklommen er bergensbandet Testpilot klar Osfest.

Heavymetal.no skriver følgende om bandet:

Bandet har et par aspekter som taler sin sak; Produksjonen, som er veldig bra lagt til musikken, og attityden, som når de legger seg på det røffeste oser.

De ligger helt i grenselandet noen ganger i å være hardrock og rock, mens det er enkelte små detaljer som riff og noe vokal som flørter med metallen. 

Desse speler på Osfest

Til no ser årets Osfest-program sånn ut:

Fredag 11. august
Testpilot
Kream
Unge Ferrari
Jesper Jenset
Julie Bergan
Madcon

Lørdag 12. august
Majorleap
Mighty Magnolias
TBA (to be announced)
Postgirobygget
Erik og Kriss
TNT

Midtsiden samleside: Alt om Osfest 

Les meir om

Kultur Festivalar Osfest