– Ølbrygging er 90 prosent reinhald, seier Tarjei Øiestad Skeie, her i «oppvasken» på Bjørnafjorden Bryggeri. (Foto: Kjetil Osablod Grønvigh)

Med øl som pensum

Laurdag kan du setja deg på skulebenken. Friminutta blir fuktige.

Av: Kjetil Osablod Grønvigh

Det har vore travelt for gjengen bak Bjørnafjorden Bryggeri i det siste. Under Bergen Ølfestival brygga dei seg til solide resultat, og salet gjekk så det suste.

På invitasjon frå Empire- og Catten-eigar Bjarte Andersen vert det no ølskule i nattklubben i Telthuskvartalet.

– Vi ser at omsetnaden av øl aukar, samtidig går brennevin noko ned, ser Andersen, som i går fekk skjenkeløyve på nettopp brennevin på utestaden Empire.

I 2016 hadde Catten 40 ferske og erfarne ølbryggarar på ølskule med 7fjell, no blir det kurs på Empire med endå meir lokale Bjørnafjorden Bryggeri.

Laus ramme med smaking i fokus

Tarjei Øiestad Skeie frå BfB seier at å halda ølskule i Os er ei naturleg utvikling for det nyoppstarta bryggeriet.

– Vi er tydelege på kvar vi kjem frå, og då er det ekstra kjekt å kunna gjera noko heime i Os og Bjørnafjorden.

– Det vert ein kveld med nerding om øl, men vi skal snakka og smaka oss gjennom forelesninga. Alle historiene og faktaopplysningane vert understrekte med smaksprøvar, seier Øiestad Skeie.

Sosial skule

– Kven kan eller skal gå på ølskule?

– Alle som likar øl eller lurer på om dei likar øl, kjem det kjapt frå Tarjei.

– Sjølve forelesninga varar i to timar, etter det er det frileik og sosialisering. Øl er kultur, og ølkultur handlar om å prata og snakka øl.

– I tillegg vert det kulturell underhaldning frå trubadur Tore Grimstad vidare utover kvelden og natta.

Fleire saker