Sport | 31. juli 2014

Meir jubel på Ekeberg

Os i Norway Cup: Jentelaget rauk på straffekonk, juniorlaget henta seg inn og vann på straffekonk og gutelaget har tatt seg til kvartfinale.

Anders Havsgård blir gratulert med 1-0-skåringa då han blei matchvinnar for gutar 16 i 1/8-finalen torsdag ettermiddag. (Foto: Jan Ole Fagerbakke/Midtsiden)
Kjetil Vasby Bruarøy
Kjetil Vasby Bruarøytorsdag 31. juli 2014 17:15

Bildeserie:

Os J16 styrte heile kampen mot America Elite frå Mexico. (Foto: KVB)
Men kampen måtte avgjerast på straffekonk, som Os tapte 2-3. (Foto: KVB)
Anders Havsgård prøver seg igjen, men det enda 1-0. (Foto: Jan Ole Fagerbakke/Midtsiden)
God stemning i den store Os-leiren. (Foto: Jan Ole Fagerbakke/Midtsiden)
Keepereane Kasper Færøvik (bildet) og Glenn Hjelle har berre sleppt inn 1 mål på 7 kampar. (Foto: Jan Ole Fagerbakke/Midtsiden)
1 av 5

Fem (av ni deltakande lag) frå Os Fotball spelte i torsdag 1/16-finale i A-sluttspelet i Norway Cup.

Både Os 1 i G14 og Os 2 i G16 tapte 0-2 mens Os 1 i gutar 16 vann 4-0.

Jentene styrte heile kampen mot America Elite frå Mexico City, det latinske satsingslaget var ikkje over midtbanen i andre omgang. Men Os klarte ikkje å skåra og kampen blei avgjort på straffespark, som Os tapte 2-3.

Innhenting, sjølvmål og straffekonk

Juniorlaget gjekk det betre med. Dei hamna under, men klarte få minutt før slutt å utlikna til 2-2 då dei på corner fekk motstandar til å heada ballen kontant i eige mål.

På veg for å henta ballen til hjørnespark fekk Os-spelar Isak Røen rista godt i ein supportar frå motstandarlaget som ikkje hindra ballen i å trilla lang av garde.

På straffekonk var Os best, Djerv 1919 sette den første, men bomma på dei fire (!) neste.

Juniorane speler 1/8-finale klokka 20.30 på Ekeberg bane 8 (kunsgras) i kveld.

Gutelaget i kvartfinale

Gutelaget vann 1/16-finalen 4-0, men fekk ein jamnare kamp torsdag ettermiddag.

– Det var kjekt at vi, då vi endeleg fekk matching, vann den òg, seier trenar Odd Jarle Hjelle.

Lørenskog hadde med seg to overårige landslagsspelarar og ein spiss fleire meiner kan vera ein ny John Carew.

– Dei var fysisk tøffe og slo mykje langt, men vi spelte best, hadde eit annulert mål og vann etter skåring midt i første omgang.

Markus Bjørnevik hadde eit raid før han la inn. Det resulterte i litt klabb og babb før Vegard Hjelle fekk ballen og la skrått tilbake til ein betre plassert Anders Havsgård som klinte ballen i mål til stormande jubel på Ekeberg.

– Det var mange foreldre, trenarar og andre spelarar frå Os som såg på og løfta stemninga, det var veldig kjekt, seier Odd Jarle.

Fabian Bødtker, som sette inn tre mål i første kamp, blei sjuk og har stått over resten.

1 baklengs på 7 kampar

Os 1 gutar 16 har berre sleppt inn eitt mål på sju kampar. Kasper Færvøvik og Glenn Hjelle har byta på å stå i mål.

Kvartfinalen går mot Lillestrøm på Ekeberg bane 19 fredag klokka 11.

– Vi hadde som mål å spela fredagen. No er den i boks, så i kveld får vi oppjustera målsetnaden litt, ler Odd Jarle.

Spennande? Vil du ha ukas høgdepunkt i innboksen?

Tilbod: 1 månad for 1 kr

No kan du lesa Midtsiden.no i 1 månad for kun 1 kr.

• Tilgang til alt innhald
  • Utan bindingstid
  • Frå 145 kr/md.
Les meir og bestill

Abonnementet blir fornya kvar månad. Du kan seia opp kor tid du vil, og blir då ikkje belasta for neste periode.