Simen Næss er ny på Lysekloster i år. Han blei avgjerande i dagens treningskamp mot Brann 2. (Foto: Kjetil Vasby Bruarøy)
Kjetil Vasby Bruarøylørdag 16. feb. 2019 15:09

Ruben Hetlevik testa ut fire usignerte frå start i dagens kamp. (Foto: KVB)
God stemning på innbytarane si oppvarming. (Foto: KVB)
Brann 2 landa på 6. plass i 3. divisjon i fjor. (Foto: KVB)
Even Vetås sitt skot etter ti minutt var første sjanse til heimelaget. (Foto: KVB)
Kittiphong nær skåring på innlegg av Næss. (Foto: KVB)
Her skyt Næss Lysekloster i leiinga. (Foto: KVB)
1-0 sto seg kampen ut. (Foto: KVB)
Raniowski heldt buret reint. (Foto: KVB)
1 av 8

Førre helg leia Lysekloster 1-0 (mål av Martin Pedersen) i ein bortekamp mot Vidar som enda 1-1. I dag vann Lysekloster over Brann 2 i vinterens første treningskamp på heimebane. Brann 2 enda på 6. plass i 3. divisjon i fjor.

Brann 2 pressa frå start og hadde 2-3 cornerar det første kvarteret, men Lysekloster skapte sjansar frå start til slutt på 2. omgangen. I 10. minutt fekk Even Vetås lausna skot, i 15. minutt var Kittiphong når å heada eit innlegg av Simen Næss i mål og i 27. minutt kom eit hardt og godt innlegg frå venstrekant som Brann 2-keeper glapp.

Men kampens einaste mål kom i 36. minutt. Kittiphon la tilbake til Næss, som fyrte av med venstreslegga og gav Lysekloster leiinga.

Lysekloster overtok presset og auka sjanseproduksjonen før pause, men det blei ikkje fleire mål verken i første eller andre omgang.

– Vi har fokus på det offensive spelet for tida. Vi eit stykke unna godkjent i dag, men vi har så sterke spelarar i bakre rekke at det ikkje blei farleg om Brann 2 hadde ballen ein del, seier Lysekloster-trenar Ruben Hetlevik.

– Utover i omgangen kom det seg både offensivt og i defensiv struktur, og andre omgang blei endå betre, synest han.

Lysekloster - Brann 2 1-0 (1-0)
Målskårar: Simen Næss.

Simen Næss er ny spelar på Lysekloster i år.

Laget starta med fire spelarar som førebels er usignerte; Erlend Skagestad, Tobias Henanger, Dino Omerovic og Kittiphong Pluemaji.

Lysekloster: Maciej Raniowski - Nikolai Harris, Damian Garbacik, Denis Ljubovic, Erlend Skagestad - Tobias Henanger, Dino Omerovic, Kittiphong Pluemaji - Even Vetås og Simen Næss.
Innbytarar (alle med speletid): Magnus Eide Tangye, Lars Hadler-Olsen, Erlend Instebø, Eskild Båsen, Denis Antwi, Thorvald Trætteberg, Mads Rakner og Martin Pedersen.

Brann 2: Emil Harloff, Håvar Rinde, Nicholas Marthinussen, Kasper Bordvik, Håvar Kleppe, Sander Marthinussen, Andreas Mjøs, Mikail Maden, David Tufta, Aune Heggebø, Marius Bildøy.
Innbytarar: Adrian Olsen, Erik Krohnstad, Jonas Kristiansen, Erlend Otlem og Jonas Helle.