På 4. plass i WC

Team Panic, med osingen Christian Grevstad (28), gjorde det skarpt i verdenscupen i friflyging.

Kjetil Vasby Bruarøy
04. september 2009 - 17:36

Osingen Christian Grevstad (28) oppnådde en sterk fjerdeplass under årets World Cup i grenen friflyging.  World Cup i fallskjermhopping 2009 arrangeres i Prostejov, Tsjekkia, i perioden 30. august til 6. september. Det er 275 deltakere fra 20 land.

Osingen er utøver på landslaget Team Panic sammen med lagkamerater Daniel Fløysand (22) og Knut Meland Røed (28). De tok i juni gull i NM og representerer Norge i World Cup med støtte fra Idrettsforbundet.  Fjerdeplassen er resultatet etter hard trening i vindtunnel kombinert med hundrevis av treningshopp i Bergen, på Voss og i utlandet. Gullet kapret England mens sølv og bronse gikk til fallskjermnasjonen Frankrike.

Norske Decaelo fra Voss FSK kom på en 5. plass: Laget består av Derek Broughton (30), Roy Vegard Nilsen (22) og Marius Sotberg (26). Femte er en imponerende plassering etter kun få ukers lagtrening da opprinnelig lagmedlem Øyvind Goksøyr ble forhindret fra å stille.

Et friflygingslag består av tre personer. To ”utøvere” og en videofotograf. FF kan karakteriseres som en noe mer artistisk gren enn formasjonshopping, ofte med store bevegelsesendringer når de flyr over, under eller rundt hverandre. De krevende øvelsene utføres mens utøverne faller mot bakken i opp mot 300 km/t.

Lagene hoppet 3 obligatoriske runder, hvor formasjoner/bevegelser er trukket på forhånd, og 5 såkalte ”frie runder” hvor lagene står fritt til å komponere egne formasjoner og bevegelser. Dømmingen skjer etter at hvert lag har landet på grunnlag av videoen. Poengene gis etter hvor stor grad av ferdighet, stil, kreativitet og kontroll lagene viser i utøvelsen. Her gjalt det altså å imponere dommerne.

Det norske landslaget i formasjonshopping Nexus så langt ligger etter 8 runder på en forløbig 14. plass med en runde igjen.

Fallskjermseksjonen/Norges Luftsportsforbund er representert i mesterskapet med 3 lag; 2 i friflyging og 1 i formasjonshopping. Det blir også konkurrert i grenene Freestyle og Vertikal formasjonshopping.

Les meir om

Sport