Sånn skal det parkerast i sentrum. Men det spørs kor lenge. (Arkivfoto: Andris Hamre)
Sånn skal det parkerast i sentrum. Men det spørs kor lenge. (Arkivfoto: Andris Hamre)

Parkering på Os

Lesarinnlegg: Mange står hele arbeidsdagen på de beste plassene for kunder og andre brukere av sentrum.

Kjetil Vasby Bruarøy
13. september 2018 - 22:58

Et par ganger i uken går jeg til behandling i Os sentrum, og det er umulig å finne parkeringsplass.

Man kjører runde på runde uten å finne plass. Om man har time klokken 8 eller 12 spiller ingen rolle, for parkeringsplassene i sentrum er opptatt.

Det er for eksempel umulig å finne en parkeringsplass foran Baronsgården (tidligere Oshjørnet), som ville vært et naturlig sted parkere for et kjapt ærend i butikk eller en kjapp behandlingstime. Der er det svært liten utskifting av parkerte biler noe som tilsier at biler står der hele arbeidsdager. Der kan det være fullt allerede klokken 8, og da er det én til to timer før butikkenes åpningstid, så plassene er ikke opptatt av handlende.

Jeg har selv sjekket registreringsnummer og funnet eier av noen av bilene som står hele dagen, og det er ikke bare ansatte i privat næringsliv, men flere faste syndere som jobber på NAV, og hos kommunen, som skulle hatt kontroll på dette med parkering.

Flere butikkeiere jeg har snakket med sier de er oppgitt over forholdene, men at det er lite de kan gjøre. De sier også at de ser at biler står hele arbeidsdager.

Flere bekjente jeg har snakket med, som har tenkt seg på handlerunde, sier at de ofte bare gir opp, og heller kjører et annet sted for å handle.

Det kan umulig gagne butikkene på Os at det skal være sånn. Jeg forstår heller ikke vitsen med baldakiner og blomsterpotter om det ikke er plass til å få besøk.

Noen må snart ta grep!

Fortvilt bruker av Os sentrum

(Midtsiden kjenner identiteten til innsendar. Påstandane er òg dokumentert ovanfor redaksjonen)