Frå jentefotballdagen på Kuventræ i haust. (Ill. foto: Kjetil Vasby Bruarøy)
Frå jentefotballdagen på Kuventræ i haust. (Ill. foto: Kjetil Vasby Bruarøy)

Pause for all fotball

Full stopp i all fellesaktivitet, også utendørs.

Kjetil Vasby Bruarøy
12. mars 2020 - 12:11

Pressemelding:

Norges Fotballforbund har vedtatt at all breddeaktivitet stoppes ut april.

Dette innebærer all form for trening, samlinger og kampaktivitet.

Vedtaket kommer som følge av FHIs anbefalinger om tiltak for å hindre spredning av koronaviruset i Norge. NFF følger situasjonen tett og er sammen med NIF i løpende dialog med helsemyndighetene.

Onsdag kom helsemyndighetene med nye retningslinjer for gjennomføring av arrangementer i Norge, og på bakgrunn av dette har NFF besluttet å innstille all aktivitet på breddenivå. Idrettslag som har spørsmål vedrørende dette bes ta kontakt med sin lokale fotballkrets. Informasjon vil også bli oppdatert på fotball.no

– Vi har over 370 000 aktive medlemmer, og veldig mange er involvert i fotballen på ulike måter hver eneste dag. NFF har et stort samfunnsansvar, og i likhet NIF og resten av Idretts-Norge tar vi situasjonen på alvor og følger rådene fra helsemyndighetene for å bidra til å begrense spredningen av koronaviruset, sier Pål Bjerketvedt, generalsekretær i Norges Fotballforbund.

NFF oppdaterte i ettermiddag: Også toppfotballen (Toppserien, Eliteserien, 1. divisjon kvinner, OBOS-ligaen og PostNord-ligaen) tar pause, men foreløåig bare til 15. april.