Piano vann første

Osingane gjorde det skarpt i årets første Korsfjordtrim.

Kjetil Vasby Bruarøyonsdag 13. mai 2009 07:49

Lesarbidrag, Os Seilforening ved Svein Skoglund:

28 båter er påmeldt til serie seilasen ”Korsfjordtrimmen”, som inngår i Horda Cup. De fleste stilte til start tirsdag kveld i et fantastisk vær og frisk vind ca 7 – 11 m/sek. en perfekt seilevind. De fleste båtene måtte redusere noe på seilføringen, mindre forseil er vanlig når det blåser over 8 m/sek.

Flere nye båter har kommet til i år og de seilte godt i den fine vinden men det skal noen år til på regattabanen før de når helt opp til de ”gamle ringrevene”.

Løpet gikk denne gang fra Blia, på kryss til en boye ved Horsøy, lens ned til runding Teistane og kryss tilbake til Blia, et enkelt og greit løp. Ikke alle turte sette spinnaker fra Horsøy til Teistane men fikk fin fart med spridd forseil.

Seier til Hetleflåt
Den minste klassen opp til lys 1.15 startet først. Her tok Akina med Leif Hetleflåt ledelsen og hold den helt til mål som ga 1. plass i klassen og 1. plass over all.

Kjekt var det at Lady K med Bjørn Eliassen har fått fart på båt og mannskap og seilte inn til en fin 3. plass i denne klassen. Han må regnes som en av de nye på banen.

Piano på topp - igjen
Den største klassen lys 1.16 og over startet ca 10 min etter den minste og seilte samme rute.

Her ser det ut til at Piano med Sverre Holm har fått satt sammen et godt mannskap og virker uslåelig, han tok også 1.plass i klassen og 2.plass overall i skarp konkurranse fra flere store og gode båter fra Milde og Bergens Seilforening.

Tina for II seilte inn til en fin 2.plass i klassen og 5.plass overall men måtte se flere av båtene i minste klasse foran på overall lisen.

Nye Marlin med Hermod Opstvedt, sliter litt enda med å finne ut av seilføringen når det blåser litt men det tar vel ikke lenge før han har trimmet inn seil og mannskap til den fine nye båten.

En fin start på Korsfjordtrimmen og gledelig med at nye båter kommer til.

Tilbod: 1 månad for 1 kr

No kan du lesa Midtsiden.no i 1 månad for kun 1 kr.

• Tilgang til alt innhald
  • Utan bindingstid
  • Frå 145 kr/md.
Les meir og bestill

Abonnementet blir fornya kvar månad. Du kan seia opp kor tid du vil, og blir då ikkje belasta for neste periode.