Sport | 29. mai 2018

Roarane innfridde i Stavanger

13 roarar frå Os roklubb leverte gode resultat i Stokkavannsregattaen.

Eivind Vevatne rodde inn til 1. plass både laurdag og søndag (Foto: Bjarte L. Haugland)
Andris Hamretirsdag 29. mai 2018 12:46

Dobbeltfireren på vatnet (Foto: Bjarte L. Haugland)
Emil Heidal Haugland har gått får JD til JC (Foto: Bjarte L. Haugland)
Erik Vaktskjold tok seg til A-finalen i singelsculler søndag (Foto: Bjarte L. Haugland)
Lars Eirik Vevatne på pallen (Foto: Bjarte L. Haugland)
Linea Rådmannsøy Lunde og Andrea Bastiansen Kvittingen på pallen (Foto: Bjarte L. Haugland)
Mix-båten i løp (Foto: Bjarte L. Haugland)
1 av 6

Sist helg var roarar frå Os roklubb til Stavanger for å ro den tradisjonsrike Stokkavannsregattaen.

– Vi stilte med 13 utøvarar. Det nye i år er at så og seie alle har gått opp ei klasse og med det har gått frå å vera eldst i klassen til å vera yngst i klassen. Når ein utøvar går opp ei klasse, så fører det også med seg at distansen dei skal ro blir lengre, forklarar rosjef og trenar Eirik Vevatne, som er supernøgd med resultata til utøvarane sine.

– Dei er langt over det eg venta i forkant.

Slik gjekk det

Nedanfor oppsummerer Vevatne korleis det gjekk med roarane.

Lørdag

• Lørdagen begynte med Åpen klasse der Eivind Vevatne rodde inn til 1. plass i singelsculler. Han rodde fantastisk bra og perset seg.
  • Eivind og Marius Ottesen Hustad rodde JD dobbelsculler. Etter et flott løp ble de premiert med gullmedalje. Det ble ny pers i dette løpet også.
  • Neste mann ut var Lars Eirik Vevatne han er sammen med Håvard Askvik, Johannes Klyve Forsbø flyttet opp flyttet opp en klasse til JB og distansene som de skal ro i alle løp er 1000m i om lørdagen og 1500m søndag. Det var første løp i singelsculler for Lars Eirik på distansen 1000m. Han rodde veldig bra og rodde inn til 2. plass i sitt heat og fikk 6. beste tid i klassen denne dagen.
  • Herrer JB dobbelsculler rodde Lars Eirik Vevatne og Håvard Askvik i lag og Mikael Ottesen Hustad og Johannes Klyve Forsbø rodde i lag. Konkurransen var hard og selv om gutta våre rodde bra kom de ikke videre til finalene.
  • I klassen HJB dobbelfirer møtte Os båten med Johannes Klyve Forsbø, Mikael Ottesen Hustad, Lars Eirik Vevatne og Håvard Askvik sterk motstand. De rodde inn til en 6. plass.
  • Emil Heidal Haugland er i år flyttet opp fra JD til JC klassen. Han rodde singelsculler. Distansen som han rodde var den samme som han har rodd tidligere, 500m, men konkurransen er beintøff. Han rodde sitt beste løp så langt i karrieren og kom på 4. plass.
  • Linea Rådmannsøy Lunde, Matilde Ottesen Hustad og Andrea Bastiansen Kvittingen er i år flyttet fra nybegynnerklassen og JD til DJC, det medfører at distansen som de skal ro i dobbelsculler er økt fra 500m til 1000m. De møtte hard motstand men Linea og Andrea klarte å ro in til en super 3. plass.
  • Matilde rodde i en kombinasjonsbåt med en jente fra Bergens Roklubb. Dette fungerte veldig bra og de rodde inn til en fin 4. plass.
  • I klassen MiX JC dobbelfirer stilte Os med en båt bestående av Eivind (JD), Marius (JD), Emil (JC) og Matilde (JC). Det ble tøft for våre to yngste (Eivind og Marius) med 1000m, men de klarte det utrolig bra. Mix båten vår rodde inn til en god 2. plass.
  • I Klassen DJC singelsculler rodde Linea og Andrea. Løpet gikk over 500m og de kom begge på 4. plass i sine heat.
  • Vi har to utøvere (Lars Moberg Haukeland og Erik Vaktskjold) som er flyttet opp i JA, det vil si at alle distanser som de skal ro er 2000m. I denne klassen er det forsøk og finale
  • Lørdag stilte Lars i Singelsculler og fikk merke at 2000m er langt å ro. Han rodde bra men klarte ikke å kvalifisere seg til finale denne gangen.
  • I klassen HJA dobbelsculler rodde Erik Vaktskjold i en kombinasjonsbåt med Bergens roklubb, Det var kvalifisering i denne klassen og de kom til B-finale der de ble nr. 3.
  • I klassen HJA 2- (toer - enåret) rodde Erik sammen med en roer fra Bergens. De rodde godt og kom på en god 3. plass

Søndag

• Søndagen startet på samme måte som dagen før. Eivind rodde inn til gull i singelsculler i åpen klasse.
  • Det ble gull på Eivind og Marius i dobbelsculler også denne dagen.
  • JB guttene våre skulle denne dagen konkurrere over 1500m for første gang. I singelsculler kom Lars Eirik på 4. plass. I dobbelsculler var det forsøk og der kom Lars Eirik og Håvard videre til A- finalen der de kom på 6. plass. Mikael og Johannes rodde bra men de kom ikke videre. I klassen HJB dobbelfirer møtte båten vår sterk konkurranse og gikk ikke videre fra forsøk.
  • Emil rodde i et sterkt heat i HJC, men klarte å ro inn til en super 5. plass.
  • I klassen DJC dobbelsculler møtte jentene våre Andrea, Linea og Matilde i kombinasjonsbåt hard motstand begge båtene kom på 4. plass i sine heat.
  • I singelsculler kom Linea på 3. plass i sitt heat og Andrea på 4. plass i sitt heat.
  • I mix JC som var siste løp til Eivind, Marius, Matilde og Emil merket de at de hadde rodd mye denne helgen. De rodde veldig godt, men motvinden som var kommet på banen og mange løp gjorde at de kom til kort denne gangen, de kom allikevel på en super 4. plass.
  • Søndag rodde begge JA guttene våre singelsculler. Det ble avholdt forsøk og her kom Erik videre til A-finale. Lars kom noen sekunder for seint og gikk ut i forsøket.
  • Erik rodde JA 4- (Firer – enåret) i lag med tre frå Bergens Roklubb. De kom på en flott 5. plass.

Kort opp summert, en begivenhetsrik regatta der utøverne våre innfridde og trenerteamet, rosjef og formann er godt fornøyd med helgen.