Sport | 23. juni 2018

To sterke helger av Os Roklubb

7 + 14 medaljer: Os stilte med 11 utøvere både i Østlandsregasttaen og Bergensprinten.

Alle fra Os tok medalje i Bergensprinten.
Kjetil Vasby Bruarøylørdag 23. juni 2018 05:28

Østlandsregattaen.
Østlandsregattaen. Eivind i singel.
Østlandsregattaen. Håvard i dobbel med roer fra Bergen.
Østlandsregattaen. Lars Eirik i singel.
Østlandsregattaen. Lars Eirik og Håvard.
Østlandsregattaen. Tord, Johannes, Håvard og Mikael i dobbelfirer.
Bergensprinten.
1 av 11

Førre helg stilte Os Roklubb med 11 deltagere i Bergensprinten, og alle tok medalje, til sammen 14, der flere var 1. plass. Helgen før var Os Roklubb i Østlandsregattaen og hentet hjem 7 medaljer.

Sånn oppsummerer roklubben de to helgene:

Østlandsregattaen

Helgen 8. til 10. juni var Os Roklubb på Årungen Rostadion og rodde Østlandsregatta. Os reiste over med 11 utøvere.

For Marie Wallem Aspaker, Didrik V. Vik og Viktor Lunde var dette første store regatta. De deltok i åpen nybegynner og rodde så bra at de kom hjem medaljer alle tre.

I klassen JD singelsculler stilte Os med én deltaker, Eivind Vevatne, som kom på 2. plass lørdag med ny pers på 500 meter. Det ble 2. plass på han søndag også.
Denne gangen reiste vi med én JC-roer, Emil Heidal Haugland. Han rodde 500 meter singelsculler begge dager, og 1000 meter dobbelsculler i lag med ett år yngre Eivind. I singelsculler lørdag var Emil uheldig i starten og kom på 6. plass. Søndag møtte han sterke motstandere kom på 6. plass. I dobbelscullerløpet rodde Eivind og Emil inn til 6. plass begge dager.

I klassen HJB, som er klassen med flest deltagere, konkurrerer Lars Eirik Vevatne, Tord Grindstein, Johannes Klyve Forsbø, Mikael Ottesen Hustad og Håvard Askvik. Lørdag gikk løpene over 1000 meter, og guttene leverte bra i alle løp. Først ut lørdag og søndag var forsøk i dobbelsculler her rodde Lars Eirik og Håvard i den ene båten mens Mikael og Johannes rodde den andre båten. Lars Eirik og Håvard gikk videre til B- finale der de kom på 1. plass. Mikael og Johannes kom på den sure 4. plassen og kom ikke videre fra forsøket.

Neste løp for denne gjengen var dobbelfirer. Her ble Håvard, Johannes, Tord og Mikael slått ut i forsøk mens Lars Eirik som rodde en kombinasjonsbåt med Bergens Roklubb kom videre til finalen der de kom på 4. plass.

I singelsculler stilte Os med Lars Eirik og Tord begge rodde bra og kom først i sine heat.

Søndag rodde JB-gutta 1500 meter.

I dobbelscullerløpet stilte Os med to båter Lars Eirik og Tord i den ene og Mikael og Johannes i den andre. Lars Eirik og Tord kom til A-finalen der de kom på 6. plass, Johannes og Mikael kom denne dagen på 6. plass i forsøket. Håvard prøvde seg i dette løpet i kombinasjonsbåt med Bergens roklubb, de kom til B-finale og der kom de på 3. plass.

Dobbelfireren med Håvard, Johannes, Mikael og Tord kom til A- finalen der de kom på 6. plass.

Det var bare Lars Eirik som rodde singelsculler denne dagen, han rodde inn til 2. plass i sitt heat med 5. beste tid av totalt 34 deltakere.

Erik Vaktskjold stilte i 2- (enåre roing) i lag med Bergens roklubb lørdagen. De ble slått ut i forsøket.

Søndag stilte Erik i singelsculler over 2000m der han kom videre til A-finalen. Han var uheldig i finalen og måtte bryte løpet.

Erik har hatt en fantastisk utvikling innen roing dette året og helgen 23. og 24. juni skal han til Årungen og Hortensregattaen for å ro kvalifisering til Baltic cup.

Bergensprinten

Søndag 17/6 var Osroerne i aksjon og rodde Bergensprinten i Skjoldabukta i Fana.
Klubben stilte med 11 utøvere der den yngste var Linn Kristin Vevatne på 9 år.
Det så ut som det skulle bli en regntung dag men etter hvert som været lettet og sola kikket fram kom også de gode resultatene. Det ble medalje på alle Osroerne denne gangen.

Vi hadde med oss 4 nybegynnere på denne regattaen og vi stilte med to dobbelscullere. Det var Linn Kristin Vevatne, Lars Emil Moberg i den ene båten og Didrik Vonka Vik, Viktor Lunde i den andre.
Viktor og Didrik har fått opp farten på båten og kom på en solid 2. plass. For Linn Kristin og Lars Emil var det første regatta og de gjorde en super innsats.
Alle fire fikk med seg velfortjente medaljer.

I klassen JD stilte Eivind Vevatne og Marius Ottesen Hustad. Først ut var Eivind som rodde singelsculler der han fikk en vel fortjent gullmedalje, Eivind rodde også dobbelsculler med Marius. De rodde veldig bra og fikk gull. Det skal bli spennende å følge kombinasjonen Eivind og Marius i årene som kommer.

I JC klassen stilte Os med 3 jenter, Matilde Ottesen Hustad, Linea Rådmannsøy Lunde og Andrea Bastiansen Kvittingen. Alle tre stilte opp i singelsculler der det var to heat. I første heat kom Andrea på 2. plass en liten bau-ball foran klubbvenninne Linea på 3. I andre heat kom Matilde på en flott 3. plass.
Linea og Andrea rodde også dobbelsculler, her var de suveren og rodde inn til en super 1. plass.

I klassen Mix JC der det mixes gutter og jenter stilte Os med en båt bestående av Andrea (JC), Matilde (JC), Eivind (JD) og Marius (JD). Denne kombinasjonen var supergod og rodde inn til en 2. plass.

Denne gangen stilte Os kun med en JB roer. Lars Eirik Vevatne rodde singelsculler og dobbelsculler i lag med Bergens roklubb. I singelsculler rodde Lars Eirik inn til 2. plass og i dobbelsculler kom kombinasjonen Os/Bergen på en 3. plass.

I klassen JA stilte Erik Vaktskjold for Os, han kom på den sure 4. plassen i singelsculler, men det som er utrolig positivt og spennende er at han nærmer seg de beste i klassen.

Erik rodde også dobbelsculler i lag med JB roeren Lars Eirik. Det var deres første tur i dobbelsculler, men det gikk raskt og de kom på en velfortjent 2. plass.

Klubben gratulerer og er strålende fornøyd med innsatsen til våre juniorroere.