Thorstein Skårnes, her sammen med partileder Siv Jensen da hun besøkte Os i valgkampen. (Privat foto)

Takk, Os, for fire nye år i regjering!

Lesarinnlegg: Takk til Os for at dere bruker stemmeretten på å bygge landet!

Av: Kjetil Vasby Bruarøy

Før Stortingsvalget i 2013, som før Stortingsvalget nå i 2017, brukte venstresiden mye av tiden sin på å male et bilde av Norge som jeg tror få kjenner seg igjen i. Mens det ble sagt at vinden var gått ut av seilene, og vi er på en synkende skute, begynte næringslivet å melde om økt optimisme, lavere arbeidsledighet og at den norske økonomien har begynt å få luft under vingene igjen.

Det har blitt trukket frem et skremselsbilde av at skattelettene vil drukne den norske økonomien og ikke skape en eneste arbeidsplass. Tallene viser derimot at selv med 18 milliarder i skattelette i personskatt, i tillegg til 2,1 milliarder i skattelette ved å fjerne arveskatten (husker du den?), har inntektene til staten økt med 64,8 milliarder.

Arbeidsledigheten går nedover, samtidig som satsingen på infrastruktur, helsevesen, politi og utdanning går oppover. De som vil snakke om andre områder enn skatt forstår ikke sammenhengen i at vi må stimulere til å skape arbeidsplasser i Norge, og dermed inntekter som kan brukes på noe annet enn skattedebatt.

Når en virkelighet som ikke stemmer overens med hvordan vi vanlige borgere opplever den blir forsøkt klistret på vinduet vårt er de fleste heldigvis såpass oppegående at vi klarer å se solen gjennom all dritten. Og da verdensbildet ikke satte seg på hornhinnen til velgerne prøvde man seg på en ny taktikk og nye påstander; de borgerlige er kunnskapsløse og egoistiske. Til og med rasistiske.

En kaldere verden var resultatet av fire år med den nåværende regjeringen, og det var en økt polarisering på grunn av én enkelt FrP-statsråd spesielt. Til sammenligning kan vi se til Sverige hvor de nå har anslått å ha 2000 fremmedkrigere, samtidig som nazister øker aktiviteten. Det på tross av at søsterpartiet til Arbeiderpartiet, Socialdemokraterna, sitter med makten – eller er det kanskje nettopp på grunnlag av den manglende debatten, kritikken og styringen fra den politiske venstreeliten i landet?

Det er fantastisk å bo i en bygd hvor man ser at krav ikke er noe negativt, og at vi må yte for å bygge landet vi er så glad i. For når endetiden nærmer seg er det merkelig at Norge rangeres som verdens beste land å bo i for eldre, verdens beste land for barn, verdens lykkeligste land og Europas nest beste på LHBT-rettigheter.

Så takk til Os for at dere bruker stemmeretten på å bygge landet. Dere får meg til å glede meg til kommunevalgkampen om to år! Til blå himmel, blått hav og en blå kommune.

Thorstein Skårnes
Medlem av Os Frp.

Fleire saker