Til kvardag og fest
Så lett er det å laga nasjonalretten; fårikål.


Rimeleg i innkjøp, enkel å laga og godt eigna både på ein tysdag og til svigermor på ein søndag.
Fårikål er Noregs nasjonalrett og i går var det fårikålens dag. Men veit du korleis du lager nasjonalretten?
Dette treng du:
(4 porsjonar)
1 ½ kg fårikålkjøtt
1 ½ kg hodekål
4 ts heil pepar
2 ts salt
3 dl vatn
Sånn gjer du det:
1. Del hodekålen i båtar.
2. Legg kjøtt og kål lagvis i ei gryte (kjøtt nedst med fettsida ned). Strø salt og pepar mellom laga. Pepperkorna kan leggast i ein spesiell peparhaldar.
3. Hell på vatn. Kok opp og la fårikålen trekka på svak varme til kjøttet er møyrt (til det lausnar frå beinet). Koketid: cirka 2 timar.
4. Server fårikålen rykande varm på varme tallerkar. Enkelte liker å jamna fårikålen. Strø då litt kveitemjøl mellom laga (1-2 ss, per 4 porsjonar). Server med kokte poteter.
Tips: Viss du skal laga fårikål til mange treng du ein 10-liters kjele eller to 5 liters til 10 porsjonar.