Vårlig medaljehøst

Os MC & MX klubb tok flere medaljer på Bømlo i helgen.

Kjetil Vasby Bruarøy
28. mai 2010 - 0:33

Lesarbidrag:
Nytt medaljedryss til Os i 2. runde i Vestlandsmesterskapet i motocross.

I helgen gikk andre runde i vestlandsmesterskapet i motocross av stabelen på Bømlo. Bømlo er en klubb på størrelse med Os og har ved hjelp av lokale krefter laget en ny kjempeflott bane på 1600 meter. 

Med nesten 200 utøvere til start hvor Os stilte med 24 utøvere til 28 starter var vi, var både kjørerne, venner og familie som heiagjenger klar for en spennende helg.

Lørdagen startet som vanlig med de minste på knattebanen. I klassen 6 – 7  år (50 cc) stilte Tea Bragstad, Casper Eide og nykommeren Matias Eide. Det var deretter 8. – 10 år (65cc) sin tur på deler av hovedbanen.  Os hadde her med Cherin  Isabel Eide, Kamilla Espetvedt, Mathias Bakkely, Storm  Hjertholm Pedersen og Clement Havsgård. Flott innsats og kjøring på alle sammen!

Det var deretter 10 – 12 år (85 cc) som skulle i ilden. Fredrik Holmaas, Tor Sandvend og Frithjof Muri. Disse tre kjempet i teten hele veien og alle var godt fornøyd med innsatsen!

Så var det tellende klassene sin tur. Først ut var klassen 14 – 18 år (125cc). Av de 32 startende hadde vi med følgende fra Os: William Havsgård, Marco Matre, Nicolai Moss Tveit, Isak Rotnes og Kim Daniel Bakkely. Etter to spennende heat endte William på en knallbra 2. plass, Marco på 4. og Nicolai på 7. plass.

Det var så de større syklene sammen med ”oldboys” som skulle avslutte dagen. Morten Bragstad, Steffen Skjeie, Endre Gundersen, Jarle Matre og Karl Atle Pedersen gjorde alle dagen komplett for osingene. Morten tok gullet hjem mens Jarle endte på en finfin 3. plass.

Etter en travel, men underholdene dag med gode prestasjoner var alle nå klar for søndagen aktiviteter.

Klassen 13 – 15 år (85cc) var de første til start. Av 23 startende tok osingene hele 6 av startgrindene med Marco Matre, William Havsgård, Patrick Bragstad, Torstein Ask, Tim Lunde Borgen og Kim Daniel Bakkely.

Marco imponerte alle i begge heat og vant overlegent, William på en flott 2. plass, Patric på 6. , Torstein på 8. og Tim på 13. Kjempebra innsats hvor osingene dominerer hele feltet!

Sist ut søndag var åpen klasse, her stilte Isak Rotnes og Nicolay Moss Tveit til start. Etter mye tøff kjøring fikk vi her en 7. plass med Nic. og en 13. plass til Isak.

Os Mc & Mx Klubb markerer seg igjen og trener nå frem til neste helg med 3. runde i vestlandsmesterskapet på Elgane på Jæren og 4. runde i Sauda helgen etter. Vi gleder oss!

Vi skal også arrangere lotteri med flotte premier til inntekt for vedlikehold av banen,  9. juni og oppfordrer alle til å ta vel imot loddselgerne som vil være ute denne dagen.

Os MC & MX klubb