Vil læra deg grilling og sjømat
Tre av kokkane frå det store Bjørnafjorden-måltidet inviterer til kurs i grilling og tilberedning av sjømat.
Siw Gjerdevik Kolstad blei så inspirert etter at ho saman med Silja Døsen Moberg arrangerte kokkekurs for barn, at ho no vil gjera det sama for vaksne.
Med seg har ho denne gangen fått Frank Vasby Bruarøy frå Hamnesjefen og Iselin Borge frå Bjørnefjorden Gjestetun.
– Det blir to kurs, eitt som tek for seg grilling og eitt som handlar om sjømat. Det er lågterskelkurs for alle som har lyst til å læra seg å laga god mat.
– Vi vil ta for oss korleis få fram dei gode smakane, korleis varmebehandle maten for å få det gode resultatet og ikkje minst presentere alternativt tilbehør i staden for den grøne salaten. Både eg og Iselin er begge opptekne av å bruke råvarer som er bra for deg, fortel Gjerdevik Kolstad.
Lokale leverandører
Kursa blir arrangert i regi av Bjørnafjorden Matkultur.
– Som under det store Bjørnefjordmåltidet, så nyttar vi i hovudsak lokale råvarer på kursa. Til grill-kurset 9. april får vi mellomanna kjøt frå Dalland Gård på Tysnes.
– TIl sjømatkurset den 30. april er eg veldig glad for at vi har fått med oss Isfisk som leverandør. Eg er veldig glad for at dei opna dørene igjen, stråler Gjerdevik Kolstad.
Lærer av kvarandre
Sjølv om det er kursdeltakarane som først og fremst skal læra, så fortel kokken om at også dei tre profesjonelle lærer av å halde kurs.
– Det er så kjekt å jobba saman i eit fagleg team. Vi har ulike styrker og lærer også av kvarandre.
– Det at vi er tre stykker gjer at vi skal klare å ta i vare alle dei 16 som vi har plass til på kvart av kursa på ein god måte. Kursa blir avslutta med at vi et maten vi har laga. Meir om kursa finn ein på facebooksida til Bjørnefjorden Matkultur, avsluttar Gjerdevik Kolstad.