Tommy I. Hansen og Hanne Klæbo kunne velge mellom knoke og albue da avtalen var i boks. (Privat foto)
Tommy I. Hansen og Hanne Klæbo kunne velge mellom knoke og albue da avtalen var i boks. (Privat foto)

ABO med strategisk oppkjøp i Bergen

ABO Plan & Arkitektur AS blir største aksjonær i Arkitektstudio Elfrida Bull Bene AS.

Kjetil Vasby Bruarøy
29. oktober 2020 - 13:56

ABO Plan & Arkitektur AS, som i september henta inn Håkon Iversen fra COWI som markedssjef, har denne uken kjøpt 51 prosent av aksjene i Arkitektstudio Elfrida Bull Bene AS.

ABO har hovedkontor på Os og med dette knytter arkitekturmiljøene i Os og Bergen seg sterkere sammen.

– ABO Plan og Arkitektur har lenge hatt store deler av sitt kundemarked i Bergen, og vil med dette strategiske grepet komme enda tettere på markedet og våre oppdragsgivere.

– Vi har lagt en ganske ambisiøs plan med den videre utviklingen av Elfrida Bull Bene AS, og ser frem til å bidra med kunnskap og vårt nettverk, sier daglig leder i ABO Plan og Arkitektur, Tommy I. Hansen.

Beholder merkevaren

Det strategiske samarbeidet skaper en ny konstellasjon hvor Arkitektstudio Elfrida Bull Bene AS fortsetter driften under merkevaren som er bygget opp, og viderefører særpreget og utviklingen i selskapet med en ambisiøs satsning mot fremtiden.

Det tverrfaglige tyngre tilbudet og fagmiljøet på tvers av kommunegrensene vil styrke de to selskapenes fagmiljø gjensidig.

– Arkitektstudio Elfrida Bull Bene AS har markert seg som et sterkt fagmiljø innen arkitekturfeltet i Bergen, og kontoret har solid kompetanse innenfor bolig, urban strategi og verneverdige bygg som vi ser som meget spennende og interessant for fremtiden.

– Jeg er veldig fornøyd med at gründer av Elfrida Bull Bene AS, sivilarkitekt Hanne Klæbo, har takket ja til å inngå dette samarbeidet, sier Hansen.

– Del av noe større

– Det føles som en riktig vei for oss å gå, og vi ser frem til å kunne tilby våre kunder et tyngre tverrfaglig tilbud, sier Klæbo.

– Her blir vi en del av et større miljø samtidig som vi beholder merkevaren og jobber videre med vårt verdigrunnlag hvor utvikling har en stor plass. Vi har mye å tilføre hverandre.

Fakta:

  • Arkitektstudio Elfrida Bull Bene AS ble startet i 2006 av Sivilarkitekt Hanne Klæbo. Kontoret har arbeidet med et stort spekter av arkitekturoppgaver både i inn- og utland, og har i det siste vært sentral i flere større rehabilitering- og utviklingsprosjekter i Bergen sentrum.
  • ABO har over 30 års erfaring med arealplanlegging, arkitektur og byggeprosjekter til profesjonelle og private aktører på Vestlandet. Selskapet har i dag kontor på Os og Stord, og er i dag en ledende aktør innenfor fagområdene.

Les meir om

Næringsliv