Noreg til fots | 10. aug. 2021

Årets 7-fjellstur er rett rundt hjørnet

Søndag 22. august går 3/4/7-fjellsturen av stabelen. Her er alt du trenger å vite om årets tur.

Årets 7-fjellstur er rett rundt hjørnet
3-fjellsturen 2019 (Foto: Hild Fjermestad Aase)
Ørjan Håland
Ørjan Hålandtirsdag 10. aug. 2021 09:33

Begrenset deltagerantall

– Vi gleder oss utrolig mye over at folk igjen kan få gå 3/4/7-fjellsturen! Dette er et stort høydepunkt for mange tusen turglade mennesker, sier prosjektleder for 7-fjellsturen Sabine Koch.

3/4/7-fjellsturen kommer selvfølgelig til å følge smittevernreglene som gjelder.

– Vi har allerede gjort en del tilpasninger for at årets tur skal bli både trygg og gjennomførbar, sier Sabine.

Den tradisjonsrike turen er utvilsomt en folkefest som er en viktig del av identiteten for svært mange. Det er et stort arrangement, og i år hviler det et ekstra ansvar på Turlaget som arrangør for å gjøre det hele til en trygg og hyggelig opplevelse for alle.

– Vanligvis trekker 3/4/7-fjellsturen opp mot 9000 personer, men i år har vi satt et makstak på at 5000 deltakere kan være med, forteller Sabine videre.

Digital innsjekk

I år kan startkort kun kjøpes på nett på grunn av smittevernhensyn, og for første gang blir også startkortet digitalt. Tidligere har deltakerne fått papir-startkort som har blitt klippet på hver topp.

I år foregår alle innsjekkinger på fjelltoppene via Trimpoeng-appen på mobiltelefonen.

– Sliter du med batterikapasiteten på mobilen din, så er det et godt tips å ta med seg en batteribank slik at du har nok strøm til hele turen, sier Sabine.

Siden mange har spørsmål om alt fra tilgodelapper fra i fjor til påmelding i nytt system, har Bergen og Hordaland Turlag laget en egen side med svar på det mange lurer på.

Faste starttider

I tillegg til at startkort og innsjekkinger vil foregå digitalt i år, er det også nytt at deltakerne må starte i puljer til faste tider.

– Det er god plass i fjellet, men vi har innført puljestart for å spre folk enda mer utover. Før kunne man starte når som helst, men det får man altså ikke i år. Grunnet smittevern må alle starte i den puljen de melder seg på, sier Sabine.

Starten for 7-fjellsturen går som før fra Gravdal, for 4-fjellsturen fra Årstad videregående skole og for 3-fjellsturen fra Fløibanens nedre stasjon. Det er i all hovedsak den vanlige ruten som følges – foruten den siste strekningen og målgang.

7-fjellsturen, starten ved Gravdal. (Foto: André Marton Pedersen)
7-fjellsturen, starten ved Gravdal. (Foto: André Marton Pedersen)

Nytt målområde

Tidligere har deltakerne kommet i mål ved Bergen og Hordaland Turlags lokaler i Marken. I år flyttes målområdet til Skansemyren idrettsplass der det er større boltreplass og lettere å holde avstand.

– Dette medfører at man ikke kommer til å gå ned Skredderdalen og videre mot sentrum. Ruten går isteden ned fra Sandviken via Fløyen og så på den asfalterte veien som svinger seg ned til Skansemyren, forklarer Sabine videre.

Vel i mål er det egentlig bare til å komme seg videre så fort som mulig: Det er nemlig ikke lov å oppholde seg i målområdet etter ankomst for å unngå opphopning av mennesker.

Spennande? Vil du ha ukas høgdepunkt i innboksen?

Les meir om

Last ned Midtsiden-appen idag

No kan du følgja nyhende frå Os - rett i appen.

  • Gratis å lasta ned
  • Bli varsla straks noko skjer
  • Tilgjengeleg i App Store og Google Play Store
Last ned appen

For å få tilgang til alle sakene i appen må du vera abonnent.