Sport | 09. des. 2020

Årets Fair Play-klubb i Hordaland

Nore Neset fekk gladmeldinga i dag.

Årets Fair Play-klubb i Hordaland
Eirik André (t.h.), her saman med eldsjel og frivillig bidragsytar Arne Døsen under opning av ny bane i 2017. (Foto: Kjetil Vasby Bruarøy)
Kjetil Vasby Bruarøy
Kjetil Vasby Bruarøyonsdag 09. des. 2020 14:02

Nore Neset idrettslag er kåra til årets Fair Play-klubb i Hordaland.

– Vi fekk meldinga i dag. Eg må seia at eg er litt stolt, og vi synest det er kjekt at arbeidet vårt blir lagt merke til utanfor idrettslaget, seier dagleg leiar Eirik André Hesthamar.

Fair Play er Norges Fotballforbund sitt verdigrunnlag.

Dette er reglane:

  • Vis respekt for treneren, dommeren og spillets regler
  • Vis respekt for laget og lagkameratene dine
  • Vis respekt for dine motspillere
  • Møt presis til trening, kamper eller andre avtaler
  • Ikke vær med på mobbing, rasisme eller annen dårlig oppførsel
  • Bidra til at alle trives og har det gøy med fotballen
  • Tap og vinn med samme sinn

– Kva har Nore Neset lagt vekt på?

– Det eg ser vi får positiv merksemd for er at vi har prioritert å halda mest mogleg ope, å ha høgast mogleg aktivitet, i dette vanskeleg året. Også gjennom alle ferievekene var det ulike formar for aktivitet hos oss, for born og unge frå barnehage- til ungdomsskulealder.

– Elles prøva vi å bruka verdigrunnlaget vårt aktivt i dialog med spelarar, trenarar og foreldre. Det handlar om venskap, at det er plass til alle og at Nore Neset idrettslag skal vera ein trygg arena.

Dette skriv NFF Hordaland om årsaka til at Nore Neset får prisen:

Nore Neset IL gratuleres som årets play klubb i NFF Hordaland.

Basert på deres styrke gjennom å drive og lede ut fra verdigrunnlag og hvordan dere har gått foran og vist ansvarlighet i en krevende tid ble dere tildelt prisen årets Fair play klubb 2020. Dere har også jobbet aktivt for ungdommene i regionen.

Året 2020 har gitt kretsen mindre mulighet til å vurdere Fair play på banen. I år har kanskje likevel Fair play utenfor banen, på styrerommet, i garderoben og ellers vært viktig.

Nore Neset IL som klubb har gått foran med både utviklingsprosesser, aktivitetstilbud og andre tiltak som har styrket klubben.

Nore Neset IL ble i 2020 sertifisert som NFF Kvalitetsklubb, fått godkjent NFF Hordalands Fair play sertifikat og har gjort mye for lokalmiljøet i et unntaksår. Klubben har vært tydelig på viktigheten av aktivitet i et vanskelig år, og gjort alt dere kan for å tilrettelegge for en trygg og god aktivitet, for alle.

«Fair play-arbeidet er grunnlaget for vårt omdømme og våre handlinger, og synliggjør hvordan fotballen tar en oppdragende rolle overfor barn og ungdom. Fair play handler om overordnede verdier, respekt for andre mennesker og om å forsterke vennskap.» står det på fotballforbundets sider. Ut fra tilstandsrapporten til Nore Neset IL og det fotballkretsen erfarer gjennom kontakt med klubben er dere i 2020 rettferdig vinner av årets Fair play klubb.

På vegne av administrasjon og kretsstyret gratulerer jeg dere som årets Fair play-klubb. Det synlige beviset vil bli delt ut på klubbkonferansen 20. februar 2021 på Voss.

Spennande? Vil du ha ukas høgdepunkt i innboksen?

Last ned Midtsiden-appen idag

No kan du følgja nyhende frå Os - rett i appen.

  • Gratis å lasta ned
  • Bli varsla straks noko skjer
  • Tilgjengeleg i App Store og Google Play Store
Last ned appen

For å få tilgang til alle sakene i appen må du vera abonnent.