Lokal | 25. mai 2012

Benk på avveg?

– Kvifor står det ein benk i hesteløypa i Osmarka, lurer ein lesar på. BOF forklarer, og fortel samtidig om sol-svoltne osingar.

Benk på avveg?
"Er denne benken i hesteløypa stolen frå eit friluftsområde" lurte ein Midtsiden-lesar på. Det er den ikkje. (Lesarbilde)
Kjetil Vasby Bruarøy
Kjetil Vasby Bruarøyfredag 25. mai 2012 09:24

Ein benk har kome på plass i hesteløypa i Osmarka.

Det er ikkje ein unaturleg plass å setja ein benk, men ein lesar som har sendt bilde til Midtsiden har lagt merke til friluftsrådet sitt merke på benken og lurer på om den kan vera stolen.

– Det er ikkje friluftsområde der benken står, men det er nok ein benk som vi har gjeve vekk, seier driftsleiar i BOF, Oddmund Dingen.

Han fortel at osing og tidlegare formann i BOF, Dagfinn Riple, har spørt friluftsrådet om å få denne benken for utplassering i det populære turområdet.

– Vi hadde nokre benkar ståande og syntes det var ein god idé. Det er mange som er glade i å gå tur, også blant dei som treng ein pause av og til. Og då kan ein benk vera med på å auka turgleda, seier Dingen.

Desperat etter sol?

Ein annan plass i Os er ein benk flytta på, truleg ikkje av bøller, men av sol-svoltne osingar.

– Dei fleste benkane våre er festa med kjetting, for å unngå tjuveri eller at dei blir flytta for mykje rundt så det blir rotete på friluftsområda.

– Ved Banktjørn har vi ein benk som var festa i ein påle som sto éin meter ned i bakken. Men denne har nokon flytta nærmare brygga, truleg fordi det er sol der litt lenger.

No vil BOF ta benken på plass og banka pålen lenger ned i jorda.

Spennande? Vil du ha ukas høgdepunkt i innboksen?

Les meir om

Last ned Midtsiden-appen idag

No kan du følgja nyhende frå Os - rett i appen.

  • Gratis å lasta ned
  • Bli varsla straks noko skjer
  • Tilgjengeleg i App Store og Google Play Store
Last ned appen
For å få tilgang til alle sakene i appen må du vera abonnent.