– Vi mener at samfunnet vårt trenger mangfold, skriv Tove Tvedt Skarstein, butikkeigar i Os sentrum. (Arkivfoto: Kjetil Vasby Bruarøy)
– Vi mener at samfunnet vårt trenger mangfold, skriv Tove Tvedt Skarstein, butikkeigar i Os sentrum. (Arkivfoto: Kjetil Vasby Bruarøy)

Black Friday, Black Week, Nisjebutikkens Dag

Lesarinnlegg: Hjelp, hva er det som skjer ...?

Kjetil Vasby Bruarøy
20. november 2019 - 20:15

Hjertesukk fra en småbutikkeier:

Av og til kunne det vært godt å skru tiden tilbake, men nå er det en gang slik at vi er i 2019, konkurransen er helt annerledes enn for få år tilbake.

Posten stengte mange av sine postkontor og like etterpå tok netthandelen av. Det leveres ut pakker over disk på ulike steder som man tidligere ikke forbant med post og bank.

Vi har også blitt påvirket av amerikanske skikker, selv om det er svært mange som misliker USA og deres politikk. Vi drar med oss deres Black Friday, som de siste årene har tatt helt av her i Norge.

Handelen stilner av på høsten, for folk venter på DEN store handledagen, handleuken, handlemåneden - ja for det er ikke lenger bare én DAG. Ja, så må vi småaktører bare spørre oss selv, skal vi delta eller ikke?

Det er lett å la seg rive med og starte salget nå istedet for i januar neste år. De fleste av oss små har ikke mulighet, og ikke har vi den store kjeden i ryggen som på forhånd har kjøpt inn billig for å møte denne dagen.

For å si det enkelt, dette er David mot Goliat, og det er en kamp de fleste av oss små ikke gidder å prøve å vinne.

Men hva gjør vi folkens? Vi har jo sååå lyst at kundene våre skal skjønne at vi driver med det vi gjør for at vi elsker det vi holder på med, elsker å finne de rette varene som vi håper at kundene vil like.

Vi satser tid, penger og krefter på å drive de små kjedeløse butikkene, for vi mener at samfunnet vårt trenger mangfold, og vi har så lyst å gi kundene et annet utvalg enn det de finner på kjedebutikkene.

Vi er en del som har valgt å tilslutte oss Nisjebutikkens Dag, som er dagen etter Black Friday.

Dette ønsker vi å gjøre for å belyse viktigheten med de små, uavhengige butikkene. Vi kan ikke lage sirkus hver dag for å trekke kunder, og heller ikke ha tilbud og salg hele tiden for å trekke kunder.

Men vi ønsker å være der for dere, dele av vår kompetanse, er genuint interessert i det vi holder på med og, ikke minst, i dere, våre kjære gode kunder.

Vi ser frem til en julehandel der vi vil serve dere på best mulig måte, hjelpe dere med klær, innredning og fargevalg. Ha tid til dere, ha tid til en prat. Lytte til dere, le sammen med dere og løse utfordringer sammen med dere.

Vi setter så umåtelig stor pris på hver og en av dere, og håper at vi sammen vil sørge for et fargerikt utvalg med små nisjebutikker, enten de er i Os sentrum eller på Amfi.

Ta gode valg, godtfolk!

Tove Tvedt Skarstein

Les meir om

Lokal Lesarinnlegg