Næringsliv | 12. sep. 2020

Disse firmaene i Bjørnafjorden får tilskudd og garanti

800 millioner til innovasjon i Vestland.

Disse firmaene i Bjørnafjorden får tilskudd og garanti
Næringsminister Iselin Nybø. (Pressefoto)
Kjetil Vasby Bruarøy
Kjetil Vasby Bruarøylørdag 12. sep. 2020 08:33

Pressemelding:

620 prosjekter i Vestland får til sammen nesten 800 millioner kroner til innovasjons- og utviklingsprosjekter.

– Dette er penger som kan gi bedrifter fortsatt aktivitet og hindre unødvendige permitteringer som følge av koronasituasjonen, sier næringsminister Iselin Nybø.

I vår doblet regjeringen Innovasjon Norges ramme for støtte til næringslivet i 2020, gjennom økte rammer og nye ordninger.

Dette har gitt bedrifter i Vestland over 200 millioner kroner mer enn på samme tid i fjor. Krisepakkene fra regjeringen og utvidede rammer gjør at Innovasjon Norge kan gi støtte til flere gode prosjekter.

– Mange av landets bedrifter har hatt et vanskelig halvår. Jeg er glad for at næringslivet ser framover og ruster seg for å være konkurransedyktige og i tet når koronakrisen er over, sier Nybø.

Her er en oversikt over firmaene i Bjørnafjorden kommune som har fått tilskudd og garanti. I tillegg er det noen som har fått lån.

Disse firmane i Bjørnafjorden får tilskudd og garanti i denne runden.
Disse firmane i Bjørnafjorden får tilskudd og garanti i denne runden.

Oppdrett, teknologi og reise er bransjer som går igjen, både nasjonalt og lokalt.

Ønsker å bistå flere som vil satse

Innovasjon Norge har hittil i år tildelt 7,8 milliarder kroner til innovasjons- og utviklingsprosjekter i norsk næringsliv. Det er en dobling sammenlignet med tildelingene til samme tid i fjor, og 1,7 milliarder kroner mer enn for hele 2019 samlet.

Den totale rammen Innovasjon Norge disponerer til lån og tilskudd er økt fra 7 til vel 14 milliarder kroner.

– Det er ingen automatikk i at kriser gir innovasjon, men summen av de mange små og store prosjektene tyder på at norsk næringsliv nå bruker tiden svært godt, sier administrerende direktør Håkon Haugli i Innovasjon Norge.

– Skal vi lykkes må vi oversette behov ute til utvikling av løsninger hjemme. Næringsutvikling, vekst og eksport henger sammen. Vi er derfor til stede i alle deler av Norge og i de viktige markedene ute, og ønsker å bistå flere norske bedrifter som vil satse.

Spennande? Vil du ha ukas høgdepunkt i innboksen?

Hald deg oppdatert med Midtsiden

Få tilgang til alt innhald frå Midtsiden-redaksjonen. Som abonnent hjelper du oss på veg til å kunna dekka endå meir av det som skjer i Os!

  • Tilgang til alt innhald
  • Utan bindingstid
  • Frå 145 kr/md.
Les meir og bestill

Abonnementet blir fornya kvar månad. Du kan seia opp kor tid du vil, og blir då ikkje belasta for neste periode.