Meining | 08. aug. 2023

Få fart på Bjørnafjorden

DEBATT: Stem Terje Søviknes og Fremskrittspartiet.

Få fart på Bjørnafjorden
Thorstein Skårnes, 11. kandidat for Bjørnafjorden FrP. (Pressefoto)
Kjetil Vasby Bruarøy
Kjetil Vasby Bruarøytysdag 08. aug. 2023 09:40

I 2020 skrev jeg innlegget «handlekraften er borte», og at den nye konstellasjonen i kommunestyret kun hadde som mål å få bort Terje Søviknes.

Den nye regnbuekonstellasjonen kom med et svar om at jeg harselerte med dem, men tre år seinere - og før et nytt valg - ser vi hvordan samarbeidet smuldret hurtig bort.

Den politiske plattformen var svak, og brøt hurtig sammen, og den politiske styringen har vært mangelfull. Spesielt inn i den økonomiske situasjonen som kommunen nå befinner seg i.

Målet om å ikke få Søviknes som ordfører ble nådd, men utover dette var det vanskelig å se hva en konstellasjon av Ap, Sp, KrF, MDG med et teknisk samarbeid med SV skulle klare å oppnå med et såpass ideologisk spredt spekter.

Fremskrittspartiet har i opposisjon måtte få på plass utvalg som skulle gi mer politisk styring av den økonomiske nedturen som har vært etter kommunesammenslåingen, og har presentert de mest fornuftige budsjettene. Noe MDG viste da de i 2021 stemte subsidiært for FrP og Høyre sitt budsjett.

Kanskje ikke rart at Senterpartiets egne, blant annet de Zwarte, har gjort opprør, og vil tilbake til de gamle kommunegrensene – uten at det nødvendigvis vil være fornuftig å bruke penger på å reversere.

Nå må vi heller få fart på Bjørnafjorden! FrP er klare for å bygge en sterk kommune for fremtiden, hvor vi forvalter skatteinntektene fra innbyggerne på en best mulig måte.

Terje Søviknes. (Pressefoto)
Terje Søviknes. (Pressefoto)

Vi må ikke gå i fallgruven, som en rekke andre kommuner i Norge har gjort, og innføre eiendomsskatt – som SV og MDG hamrer løs på som en mirakelkur. Resultatet i flere av kommunene som har innført denne usosiale skatten viser ikke nødvendigvis mye bedre resultater eller tjenester, og flere av kommunene sliter med å få endene til å møtes også med stadig økende skattenivå. Mens i andre kommuner går pengene rett inn i sparebøssen til kommunen, på bekostning av vanlige folks privatøkonomi.

Jeg vil kjempe, sammen med Fremskrittspartiet, for å få orden på kommuneøkonomien, slik Søviknes snudde den dårlige økonomien i Os kommune i 1999.

Det fordrer derimot at så mange som mulig legger en stemme i urnene på nettopp Søviknes både på valgdagen og som forhåndsstemmer som kan avlegges fra 10. august til 8. september, og at vi kan få et tydelig flertall i kommunestyret etter valgdagen 11. september 2023.

Bli med på å få fart på Bjørnafjorden. Stem Terje Søviknes og Fremskrittspartiet.

Thorstein Skårnes
11. kandidat, Bjørnafjorden FrP

Spennande? Vil du ha ukas høgdepunkt i innboksen?

Last ned Midtsiden-appen idag

No kan du følgja nyhende frå Os - rett i appen.

  • Gratis å lasta ned
  • Bli varsla straks noko skjer
  • Tilgjengeleg i App Store og Google Play Store
Last ned appen
For å få tilgang til alle sakene i appen må du vera abonnent.