Sport | 02. juni 2016

Fjerde trimmingsseilas

Det var 13 båter med i Os Seilforening sitt trimmingsseilas den siste dagen i mai.

Fint på fjorden, Kelso med Tom Hardie i solglimet. (Foto: Svein Holm)
Kari M. Lyssandtorsdag 02. juni 2016 12:13

Av 13 båter var det 6 båter i den minste og 7 båter i den stårste klassen.

Vinden var nordlig 5 – 6 m/s men meldt avtagende utover kvelden, litt skyet men solen kom igjennom innimellom, første seilas i t-skjorte og flytevest så temperaturen var fin.

Da det var meldt at vinden skulle avta ble løpet lagt fra Strøneosen til Laugarøy og tilbake til mål. Alle båtene hadde da mulighet til å komme i mål før vinden forsvant.

«Skarven» med Per Aga fikk sendt minste klassen av gårde i fin vind, 10 min senere starter den største klassen og da hadde nok vinden løyet litt.

Det ble en fin start til vi kom utenfor Alholmen og mot midten av fjorden, der fikk vi noe rotete vind. Noen få båter klarte å holde høyden i vinden og sto merket uten å måtte slå, resten av båtene måtte falle for å få lusene i seilet til å stå og måtte ta to slag før runding.

I sundet ved Laugarøy ble spinnakeren og skjøter gjort klar og så var det å få den raskt opp til en fin slørelens hjemover. Noe rotete vind fikk vi midtfjords så skjøtemannen på spinnakeren måtte jobbe litt ekstra, da ble det en fin seilas inn mot mål og vi kunne se 8 knop på loggen.

Otto Hægland i «Tayo» har vært borte fra seilingen en stund, men tirsdag vant denne dyktige seieren dem minste klassen. Han blir nok ikke god å ta resten av sesongen.

Paul Øyvind Mehammer i «Tussi» fikk fin fart på båten og taklet vindforholdene midtfjords best og sto opp Laugarøy uten slag og vant største klasse og "over all". Straffen ble at han måtte ligge å ta tiden på alle oss andre.

Vi på «Tina II» hadde denne gang med oss en ny seiler, Ruth Bjørø. De har kjøpt seg båt og dette var første del av seilkurset hun skal ta. Antar at dette var en fin opplevelse for henne å ta med videre. Svært kjekt å få nye seilere med oss i foreningen. Dette er et tilbud vi har til de som vil starte med seiling i egen båt eller som mannskap med oss andre, håper flere melder seg så setter vi i gang seilerkurs etter behov.

Svein Skoglund
Os Seilforening

Spennande? Vil du ha ukas høgdepunkt i innboksen?

Les meir om

Tilgang til alt innhald for berre 145 kr i månaden

Di støtte gir liv til lokalavisa vår. Vi set stor pris på om du hjelper oss å spreia nyheitene!

  • Tilgang til alt innhald
  • Under 37 kr/veka
  • Utan bindingstid
Les meir og bestill

Abonnementet blir fornya kvar månad. Du kan seia opp kor tid du vil, og blir då ikkje belasta for neste periode.