Kultur | 15. sep. 2020

Fotoutstilling med ein av landets fremste samtidskunstnarar

Signe Marie Andersen opnar laurdag utstilling på Vedholmen Galleri.

Fotoutstilling med ein av landets fremste samtidskunstnarar
«Pfälzer Residenz Weinstube» av Signe Marie Andersen. Laurdag opnar Andersen utstilling på Vedholmen Galleri. (Foto: Signe Marie Andersen)
Kjetil Osablod Grønvigh
Kjetil Osablod Grønvightirsdag 15. sep. 2020 09:08

Signe Marie Andersen si separatutstilling «Scenes Between» blir å sjå på Vedholmen Galleri.

Bildekunstnar Signe Marie Andersen er ein landets fremste samtidskunstnarar innan fotografi. Ho er utdanna på Kunsthøgskolen i Bergen i 1997, og har sidan då hatt store utstillingar og oppdrag.

Andersen har òg gitt ut fleire bøker, og er representert i Oslo ved Galleri Riis. Andersen har i tillegg vore med på den internasjonale kunstmessa «Art-Basel» i Tyskland fire gonger, og ho har motteke Statens Arbeidsstipend for kunstnarar ved fem høve.

I desse dagar haustar ho strålande kritikk i fleire av landets aviser.

Sjeldan vare i bergensområdet

– Det er første gong på 17 år at Andersen har ei utstilling her i traktene, og dette er noko vi er særs stolte av at skal skje i vårt galleri, seier dagleg leiar ved Vedholmen Galleri, Vibeke Harild.

Det blir samtale med Andersen på opninga, og denne vert saman med forfattar, dramatikar og tidlegare mottakar av Ibsen-prisen, Arne Lygre. Redaktør i Kunstavisen, Mona Gjessing, vil òg ta del i samtalen.

– Vi jobbar no med at denne samtalen òg skal strøymast på nettet, legg Harild til.

Ei reise

Signe Marie Andersen skriv sjølv dette om utstillinga:

«Materialet til denne utstillingen har jeg tatt utgangspunkt i reiser jeg har gjort i en rekke ulike byer og steder rundt om i Europa og USA de siste tre årene. Jeg har funnet steder og mennesker som interesserer meg. Jeg har gått ut i byrommet og ventet på scener, jeg har gått til barer, kafeer, hoteller, togstasjoner og andre steder der mennesker oppholder seg.»

«Det er tiden, det å vente som gjør at det sceniske oppstår. Jeg er spesielt interessert i de øyeblikkene eller de opplevelsene hvor den uformidlede virkeligheten og det sceniske møtes. Jeg leter etter scener og mennesker som kan formidle de stemninger jeg opplever som en del av vår samtid, i et Europa sterkt preget av at fellesskaps-tanken står for fall. Jeg forsøker å sette det inn i en undersøkende samtids-kontekst, samtidig som jeg vil bevarer det sceniske språket.»

«Jeg har samarbeidet med forfatteren og dramatikeren Arne Lygre, som har har skrevet tekst i min helt nye fotobok «Visitors» som blir en del av utstillingen. Jeg vil bruke utdrag av Arnes tekst som er sitater på vegg i utstillingen.»

Utstillinga til Signe Marie Andersen vil stå på Vedholmen Galleri til 11. oktober 2020.

Spennande? Vil du ha ukas høgdepunkt i innboksen?

Les meir om

Last ned Midtsiden-appen idag

No kan du følgja nyhende frå Os - rett i appen.

  • Gratis å lasta ned
  • Bli varsla straks noko skjer
  • Tilgjengeleg i App Store og Google Play Store
Last ned appen

For å få tilgang til alle sakene i appen må du vera abonnent.