Næringsliv | 24. okt. 2017

Frå Vesterålen til Os for å opna fiskebutikk

Freyr har henta fangst frå eigen båt - og køyrer 1700 km for å rekka å fylla disken til opningsdagen torsdag.

Frå Vesterålen til Os for å opna fiskebutikk
Freyr har nett køyrd frå Myre med fersk fangst frå eigen båt. Torsdag opnar han fiskebutikk i Os. (Google Maps/privat foto)
Kjetil Vasby Bruarøy
Kjetil Vasby Bruarøytirsdag 24. okt. 2017 12:21

Bildeserie:

Freyr fiskar 500-600 tonn med line i året med båten «Isbjørn». (Privat foto)
Freyr fiskar 500-600 tonn med line i året med båten «Isbjørn». (Privat foto)
Torsdag opnar han butikken Isfisk i Byvegen. (Foto: KVB)
Torsdag opnar han butikken Isfisk i Byvegen. (Foto: KVB)
Freyr på veg sørover med kjølebilen full av fisk. (Privat foto)
Freyr på veg sørover med kjølebilen full av fisk. (Privat foto)
1 av 3
Freyr fiskar 500-600 tonn med line i året med båten «Isbjørn». (Privat foto)
Torsdag opnar han butikken Isfisk i Byvegen. (Foto: KVB)
Freyr på veg sørover med kjølebilen full av fisk. (Privat foto)

– Eg har nett køyrd frå Myre i Vesterålen, men måte stoppa for å fylla litt luft i bakdekkene, seier Hlynur Freyr og ler.

Han har lasta kjølebilen sin med 1200-1300 kilo med fersk fisk, fiska med eigen båt i går. Planlagt opning av fiskebutikken i Elvebakken er torsdag klokka 10.

– Det har vore ei travel tid med klargjering av butikken, og det var ikkje meininga at eg skulle henta fisken sjølv. Men dei heime står på i lokalet mens eg får ein spennande tur sørover.

Ifølgje Google Maps vil turen ta 25 timar. Butikken opnar om 44 timar. Freyr har med seg ein kamerat og dei to skal køyra på skift til dei er i Os.

– Fersk kvalitet

Interessa og pågangen har vore stor etter at Freyr i juni fortalde at han ville opna fiskebutikk i Os.

Med den 36 fot store sjarken «Isbjørn» fiskar Freyr med mannskap 500-600 tonn fisk i året.Butikken får namnet Isfisk.

– Fisken blir bløgga med det same den kjem om bord, så går den rett i isvatn. Fisk frå linefiske har ein heilt annan kvalitet enn fisk tatt med snurrevad og annan not, forklarte Freyr i juni.

Fisken han no har i bilen blei fiska i går og er tatt rett frå sløyelinja og inn i kjølebilen.

– Skal du har betre kvalitet enn dette må du nesten fiska fisken sjølv.

Stort utval og ferdig lunsj

Freyr er frå Island og bur i Strøno. Mens han og familien har jobba med å innreia butikklokalet i Byvegen har han fått rikeleg med spørsmål frå utolmodige komande kundar.

– Interessa har vore stor, eg reknar med å få ein travel opningsdag.

Bilen hans er no lasta med ei rekkje artar, blant anna torsk, sei, hyse, brosme, lange, uer og kveite.

– Eg skal levera til nokre kundar i Bergen på veg heim, men mesteparten skal i butikken på Os.

– Vi får også røykt fisk, krabbe og hummar i utvalet - og vil også by på varme ferdigrettar av fisk, og på suppe som er lett å ta med seg og eta med det same.

Spennande? Vil du ha ukas høgdepunkt i innboksen?

Last ned Midtsiden-appen idag

No kan du følgja nyhende frå Os - rett i appen.

  • Gratis å lasta ned
  • Bli varsla straks noko skjer
  • Tilgjengeleg i App Store og Google Play Store
Last ned appen

For å få tilgang til alle sakene i appen må du vera abonnent.