Gina Aspenes på Peppes, Øystein Engevik på Hanne's og Glimmerskifer på Empire. (Foto: Kjetil Vasby Bruarøy)
Gina Aspenes på Peppes, Øystein Engevik på Hanne's og Glimmerskifer på Empire. (Foto: Kjetil Vasby Bruarøy)

Fredagskonsertar for fulle hus

Blues på Peppes, pop på Hanne's og tung søftelandsrock på Empire.

Kjetil Vasby Bruarøy
30. desember 2017 - 11:16

Utelivstilbodet i Os har vore tettpakka i jula, frå 1. juledag, som etter Jadaball-epoken på 80- og 90-talet har etablert seg som ein svært livleg kveld uavhengig av livemusikk - til minifestival på Catten og utvida jam på Hanne's torsdag.

Til dei to siste kveldane inn mot nyttårsaftan har det vore billettsal i fleire veker. Laurdag kveld held Osfest-arrangørane storkonsert i Nore Neset Aktivitetshus, mens fredag var tettpakka med konsertar på fire ulike stadar;

• Biggen & Landstrykeren på Ole B (billettsal i døra)
• Glimmerskifer (gratis)
• Kivi på Hanne's (dei siste billettane blei selt i døra)
• Romjulsblues på Peppes Pizza og Bar(t) (Utseld og med venteliste)

– Det er bra vi har venteliste, for det er tydelegvis ein del som har blitt sjuke i romjula, seier arrangør Steinar «Lightsand» Lyssand.

15 av dei som sto på venteliste fekk billett same dag, før konsertstart på Peppes og Bar(t). Her sto tre band på plakaten; den akustiske duoen Larsen og Skråmestø, 3 For the show (Dag Bergesen, Bjørn Moe og Steinar Lyssand) og Gina Aspenes and the Chipmonkey’s.

Det var ein god start med oldschoolblues med munnspel og gitar av Larsen og Skråmestø, og veldig god fart i publikum etterkvart som tempoet blei skrudd opp av 3 for the show og Gina and the Chipmonkey's.

Har Kivi ete for lite kiwi?

På Hanne's sto Kivi på scenen. Dei tre veteranane Gunnar Engevik, Øystein Engevik og Reidar Bakke er tilbake etter 10-11 år vekke frå både scene og øvingslokale, og hadde berre éi øving før dei gjorde comeback (på Peppes i vår).

– Det er herleg å vera tilbake, no er det berre kjekt, seier Øystein mellom setta på Hanne's i går.

Det har blitt 5-6 lokale spelejobbar, og nokre private lag, på bandet som herja på Norsktoppen for rundt 25 år sidan.

At dei stilte på Hanne's i går var på hengande håret. To av tre i bandet har kanskje fått i seg fått lite antioksidantar før jul.

– Eg har gått med kraftig lungebetennelse i to veker og Gunnar har influensa. Men vi stiller med den formen vi har.

Øystein tok det ikkje mindre rolig at han spaserte på borda til gjestane allereie på tredje låt.

Headbangers ball på Empire

På den nye ungdomsutestaden Empire hadde eit nyare band frå Søfteland inntatt scenen.

«Glimmerskifer», som nyleg kom ut med to nye musikkvideoar, er svoltne på spelejobbar i heimbygda og inviterte til tung og djup rockekonsert.

Scenen var rigga med banner og ein gamal motorsykkel og Empire hadde meir enn halvfull lokale av publikum som såg ut til å vera med på «notene».

At vokalist og låtskrivar Øyvind «Ankeret» Aarland hoppe ned blant publikum for å hjelpa til med headbanginga var òg til hjelp.

Har ope på nyttårsaftan

Resten av romjula består avein laurdag med pianobar på Catten og Kurt Røttingen Band, Ferdamann og Gunslingers på Nore Neset.

Nyttårsaftan er både Catten og Hanne's open.

Les meir om

Kultur Musikk