Frøya er en av 21 finalister

Frøya Skogerbø Kjellevold fra Os kan bli kåret til Norges hyggeligste håndverker.

Frøya (markert med raudt) er ein av dei 21 finalistane. Finalen er 14. september. 
Kjetil Vasby Bruarøy
Kjetil Vasby Bruarøymandag 26. aug. 2019 13:35

Pressemelding:

Fra nesten 2 000 nominasjoner til til Norges Hyggeligste Håndverker er nå 21 finalister klare for siste runde av kåringen. En tredjedel av finalistene er kvinner, en av de er rørlegger Frøya S. Kjellevold fra Os. Hun jobber nå hos Hagenes AS.

Les intervju med Frøya fra juni 2019

– Å velge ut de 21 finalistene har vært en svært krevende oppgave. Kunder, kolleger, ansatte og sjefer har de siste månedene nominert og heiet frem tusenvis av håndverkere. Nominasjonene og engasjementet viser at det finnes utrolig mange hyggelige og dyktige fagfolk fra hele Norge, sier Roger Andersen, jurymedlem i Norges Hyggeligste Håndverker og PR- og markedsdirektør i Renault Norge.

Løfter frem

Norges Hyggeligste Håndverker er et initiativ fra håndverkerbransjen for å skape større stolthet og engasjement for håndverksyrkene. Det er tredje gang kampanjen arrangeres, og engasjementet har vært enormt.

– Å skille de aller hyggeligste fra de aller-aller hyggeligste er ikke lett. Nominasjonene har kommet fra hele landet, fra alle bransjer og i alle aldre. 1 835 nominasjoner har kommet inn, og over 135 354 stemmer er registrert. Men det må være noe ekstra hyggelig med håndverksmiljøet i Arna, fra denne bydelen i Bergen kommer det så mye som fire finalister, sier Andersen.

Norge vil ifølge SSB mangle 90 000 fagarbeidere i 2030.

Administrerende direktør Christel Borge i Dipper, mobilselskapet for små og mellomstore bedrifter, er en av initiativtakerne bak Norges Hyggeligste Håndverker. Hun mener at Norge stopper opp uten håndverkere, og at det derfor er viktig at dyktige og hyggelige håndverkere løftes fram.

– Faglig dyktighet, seriøsitet og erfaring er ikke det eneste som er viktig når vi velger håndverker. Håndverkere forteller at de jobber tett på all slags folk og at gode samarbeidsevner og dialog også er viktig for sluttresultatet. Men hvorfor er det nesten bare de dårlige håndverker-historiene vi hører? Nettopp derfor vil vi løfte frem håndverkere med glimt i øyet og som gir det lille ekstra, sier Borge.

Vinneren kåres 14. september

Hvem som går til topps i konkurransen blir avgjort 14. september under Boligmessen i Telenor Arena. Juryen innser at de har en vanskelig jobb foran seg:

– Det er 21 meget sterke kandidater som er i finalen, men til slutt må vi ta en avgjørelse om hvem som skal gå helt til topps. Jeg synes det er spesielt positivt at en tredjedel av finalistene er kvinner.

– Nå gleder jeg meg til å bli bedre kjent med en gjeng veldig hyggelige håndverkere de neste ukene, og er sikker på at vi finner en verdig vinner til slutt, sier Borge.

Finalistene i hver bransje

Lærling
Didrik Berg Haltvik, Trondheim
Ingrid Bolli, Kristiansand
Olav Aakhus, Arendal

Murer
Jan Egil Andreassen, Kirkenes
Frank Nordheim, Larvik
Ine Nordahl, Oslo

Maler
Therese Anderson, Randaberg
Ole Marius Martinussen, Steinkjer
Jostein Kronen, Arna

Snekker/tømrer
Emil Gudøy Pedersen, Vågan
Alexander Aasen, Bergen
Vegar Salte, Lillesand

Elektriker
Kasem Youssef, Oslo
Espen Gaupås, Arna
Marit Løkhammer, Stord

Rørlegger
Camilla Cox Barfot, Fredrikstad
Frøya Kjellevold, Os
Kais Ibdah, Brandbu

Åpen kategori: andre bransjer
Jonas Andresen, låssmed, Oppegård
Rune Pedersen, forskalningsnekker, Oslo
Linn Jeanett Alexandersen, anleggsgartner, Arna

Spennande? Vil du ha ukas høgdepunkt i innboksen?

Bli medlem du også!

Di støtte gir liv til lokalavisa vår.

  • Tilgang til alt innhald
  • Utan bindingstid
  • Sommartilbod frå 5 kr
Få sommartilbodet

Abonnementet blir fornya kvar måned. Du kan seia opp kor tid du vil, og blir då ikkje belasta for neste periode.