Frynsejakker og banjo på Peppes i kveld

Rossman skal spela alle dei 356 kommunane i Noreg - i kveld kan du oppleva fenomenet i Os.

I kveld kan du oppleva Rossmann på Peppes og Bart. Konserten er éin av totalt 356 konsertar i Noreg. (Pressefoto)
Kjetil Osablod Grønvigh
Kjetil Osablod Grønvighmandag 31. aug. 2020 11:32

«Rossman er frynsejakker og banjo, munnspill og velstelte barter. Rossman er artisten som den litt rare tanten din elsker, men som også din lillebror har plakater av på veggene.»

Dette er kva du kan venta deg om deg du tek turen til Peppes og konsertlokalet Bart i kveld.

Lang turné i langt land

Kveldens besøk i Os er er ein del av ein turné som er delt opp i fleire ledd, og blir gjennomført med kortare, intense ruter på opp til ein månad. Lofotens seks kommunar blir gjort på seks dagar, alle kommunane langs E39 mellom Haugesund og Molde og alle kommunane langs E6 mellom Oslo og Trondheim i kvar sine renn.

Rossman sjølv har følgjande å seia om turnéen og prosjektet:

– Vi forsøker alltid å sikta oss inn på passande utestedar for å halda konsert, men om kommunen ikkje har nokre passande stadar legg vi heller opp til ein konsert på gata.

– Noreg er meir enn berre Løkka, Aperol Spritz og el-sparkesyklar. Musikk er meir enn spelelister og Spotify-algoritmer. Difor skal eg no spela konsert i alle kommunane i Noreg for å møta menneska som mykje av landet vårt består av. Eg forventar gode historiar, middels spelestadar og svært varierande publikumsoppmøte.

Gratis, men med korona-atterhald

Rossman er for mange kjend som ein imponerande ordsmed og lyrikar, og med si poetiske teft kan han etter sigande matcha fleire av landets største rapparar.

For å kunne få godkjent ein konsert som ein gjennomførd konsert, har artisten sjølv lagd følgjande til grunn for godkjenning:

• Den må vera offentleg

• Den må være elektrisk, altså at vi må ha kopla til straum

• Konserten må være på minimum 30 minutt

Dagleg leiar ved Peppes Pizza Os, Anita Fotland, fortel at kveldens konsert er gratis og open for alle, men at det er med atterhald om plass grunna smittevernreglar..

Spennande? Vil du ha ukas høgdepunkt i innboksen?

Bli medlem du også!

Di støtte gir liv til lokalavisa vår.

  • Tilgang til alt innhald
  • Utan bindingstid
  • Knappe 30 kr per veke
Teikna abonnement

Abonnementet blir fornya kvar 4. veke for kr 120 per månad. Du kan seia opp kor tid du vil, og blir då ikkje belasta for neste periode.