Marit Lutro tek i dette lesarinnlegget til ordet for å fjerna torgbygget. (Arkivfoto: KVB)

Gi oss Torget tilbake!

Lesarinnlegg: Startar kampanje for å få torgbygget fjerna. 

image
image
Av: Kjetil Osablod Grønvigh

Hva med å flytte Havnechefen-bygget og la oss få tilbake Torget på Osøyro?

Jeg savner et koselig sted å sitte i sentrum på Os, uten å føle at vi må kjøpe en kopp kaffe el.l.

Et sted vi kan bruke fritt. Til julemarked. Korsang. Deler av bondens dag. Ha stands. Kunne samles. Kunne gå rundt juletreet når lysene tennes, uten å lage ring rundt hele Havnechefen. Vakre blomsterbed. Et sted for alle. Et miljø i kommunens sentrum.

La meg si det først som sist: Jeg ønsker restauranten og eierne alt godt. Maten er god, personalet hyggelige og dyktige, takterrassen et funn. Men ikke der. Ikke på kommunesenterets fineste samlingspunkt.

En restaurant på torget er fremdeles en god idé. Liv på Øyro. Kunder til de fine butikkene i sentrum. Hva med å lage en lekker restaurant der bokhandelen lå? Sammen med et stort torg vil det gi oss den atmosfæren vi ønsker oss. Eller flytte bygget til havna. Eller ved elva. Eller...?

Da Osøyro ble fornyet, fikk vi vite at det skulle komme et utested omtrent der kiosken i sin tid sto. Flott, tenkte jeg. Men skuffelsen var stor da vi så at hele torget ble tatt fra oss.

Jeg tar nå initiativ til underskriftskampanje for å få flyttet Havnechefen-bygget og få tilbake det trivelige torget.

Kommunelova §39a gir oss rett til å ta et innbyggerinitiativ. Får vi 300 underskrifter, må kommunestyret ta forslaget opp til vurdering innen 1/2 år.

Jo flere underskrifter, jo sterkere står saken. Hvert navn teller.

Gi oss Torget tilbake!

Marit Lutro

Fleire saker