Fotball | 05. aug. 2020

På samling for Norges beste fotballjenter

I dag skal Nora Blindheim Nøss spille kamp på Equinor talentleir i Porsgrunn.

På samling for Norges beste fotballjenter
Nora B. Nøss kom til Porsgrunn mandag. (Foto: Lønne Studio)
Kjetil Vasby Bruarøy
Kjetil Vasby Bruarøyonsdag 05. aug. 2020 08:11

Os-spilleren Nora Blindheim Nøss deltar denne uken på Equinor talentleir i Porsgrunn, sammen med de beste jentespillerne i alderen 14 til 16 år. Etter måneder med egentrening får Os-talentet endelig testet kreftene mot landets beste.

– En skikkelig motivasjonsinnsprøyting, sier hun ifølge en pressemelding fra NFF i dag.

Midtsiden har foreløpig ikke snakket med Nora eller trenerapparatet, men pappa Robert Nøss forteller litt om opplegget så langt:

– Vi reiste bort her på mandag. Da var det innkvartering og én økt på kvelden. I går var det to økter og et foredrag, i dag er det internkamp mellom landslag og skyggelandslag.

Nora har gått glipp av to landslagssamlinger det siste knappe året, og spiller for skyggelandslaget på denne samlingen.

– Hun er frisk og skadefri. Vi foreldre får lov å se på treningsøktene, og det ser ut som om hun klarer seg veldig bra, sier Robert.

Under følger resten av pressemeldingen fra NFF:

Etter flere måneder med isolasjon og egentrening er endelig Norges fremste juniorer samlet med landslagskolen på Equinor talentleir.

På leieren får Nora og de andre de håndplukkede jentene tett oppfølging fra NFF.

Viktig og etterlengtet samling

Equinor talentleir er et viktig samlingspunkt for å spre motivasjon og spilleglede blant talentene, men også for å drive systematisk talentutvikling slik at jentene kan ta steget opp til Norges A-landslag i fremtiden.

− På Equinor talentleir får spillerne utfolde seg blant de beste i landet, og jeg er imponert over nivået Nora viser. Her er det lagt ned en vanvittig mengde innsats, og det er slike forbilder vi ønsker å heie frem til elitenivå, sier Cathrine Instebø, sponsorsjef Equinor Morgendagens Helter.

Høyaktuelle landslagspillere

På leieren deltar rundt hundre av de mest lovende fotballtalentene i Norge: J15 og J16-landslaget, et skyggelandslag bestående av talenter som er høyaktuelle for landslagsspill på J15, og to tropper med spillere fra J14.

Resultater de senere år viser at norske u-landslag i alle årsklasser klatrer på de internasjonale rankingene. Håkon Grøttland, leder for spiller- og trenerutvikling i NFF, mener mye av grunnen til dette er langsiktig og målrettet arbeid med talentutvikling.

− De gode resultatene de siste årene inspirerer oss til å fortsette talentarbeidet, og vi er veldig glade for at vi også i år får gjennomført Equinor talentleir. Etter en tøff tid med mye egentrening og lite lagspill for jentene, får de endelig den tette og gode oppfølgningen de fortjener.

– Disse jentene har en lovende fremtid som fotballspillere, og vi forventer at flere av dem vil prestere på høyt internasjonalt nivå på sikt, sier Grøttland.

Talentleieren, som vanligvis går av stabelen i juni, er nøye tilrettelagt for å opprettholde smittevernreglene.

Dette er spillerne fra Vestland i de tre alderstrinnene:

Mina Bell Folland, Gaular
Madelen Hæggernes, Vestsiden
Nora Blindheim Nøss, Os
Nora Thomassen, Askøy
Maria Østervold, Arna-Bjørnar
Aurora Kibsgaard, Fyllingsdalen
Amalie Mørner, Loddefjord
Ragnhild Skage, Bønes
Tea Lunde, Lyngbø
Anna Nigardsøy, Baune
Savanna Duffy, Åsane
Vilde Vedeler, Bjarg
Julia Felde, Eid
Kaja Bjelde Hjelmhaug, Sogndal
Cille Nilsen, Stord
Malin Eikenes Tjellaug, Stryn

Fakta om Equinor talentleir for jenter 2020:

  • Talentleir for Norges mest lovende fotballspillere mellom 14 og 16 år.
  • Arrangeres i perioden 3.-7. august på Urædds treningsfelt i Porsgrunn.
  • Et samarbeid mellom Norges Fotballforbund og Equinor sitt talentprogram Morgendagens Helter hvor selskapet støtter talentutvikling innenfor idrett, kultur og realfag.
  • Øverste nivå i Norges fotballforbunds Landslagsskole, som har som mål å drive systematisk talentutvikling for å danne Norges fremtidige landslag.

Spennande? Vil du ha ukas høgdepunkt i innboksen?

Tilgang til alt innhald for kun 5 kr i 5 veker

Vi set stor pris på at du vel å abonnera på Midtsiden, det hjelper oss på veg til å kunna dekka endå meir av alt som skjer i Os!

  • Tilgang til alt innhald
  • Utan bindingstid
  • Moglegheit for fleire brukarar
Les meir og bestill

Etter kampanjen blir abonnementet fornya kvar månad. Du kan seia opp kor tid du vil, og blir då ikkje belasta for neste periode.